Coleslaw: Zelfgemaakte witte kool salade

Coleslaw: Zelfgemaakte witte kool salade

Ik ging zelf spareribs maken. En wat past er nou beter bij zelfgemaakte spareribs dan een witte koolsalade, of ‘coleslaw’ zoals je ‘m uit Amerika wel kent? Nou ik kon me niet echt een betere combi bedenken. Dus spareribs met coleslaw it is! En persoonlijk ben ik eigenlijk niet heel erg fan van coleslaw. Ik vin het vaak nogal vettig. Maar als je het zelf kunt maken, bepaal je zelf hoe vettig de dressing wordt. Dus in plaats van mayonaise, wat vaak in koolsalade wordt gebruikt, gebruikte ik yogonaise om het lekker fris te houden. Dit aangevuld met wat frisse appelazijn geeft een heerlijk fris bijgerecht.

En wat ook fijn is, deze witte koolsalade is supermakkelijk om te maken! Ik maakte er alleen nogal veel van.. Een hele witte kool is namelijk best wel groot. Zeker als je daar ook nog appel, noten en wortel bij doet. Geloof mij dus en gebruik vooral gewoon een halve witte kool. Ik gebruikte driekwart en daar aten we met z’n 6en van, waarna we nog voor 4 personen lunch over hadden :p Waarschijnlijk is deze koolsalade dus ook nog voor meer dan 6 personen. Maar zo heeft ook de grote eter voldoende 🙂

Maak deze coleslaw op een zonnige dag voor bij de barbecue of voor bij zelfgemaakte hamburgers of spareribs zoals ik deed. Je kunt dit prima al in de ochtend (of een avond vantevoren) maken en ’s avonds serveren. Scheelt je ook weer wat tijd en moeite 🙂

Smakelijk!

Coleslaw: Zelfgemaakte witte koolsalade met wortel, walnoten en appel

Coleslaw: Zelfgemaakte witte koolsalade

Voorbereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

Coleslaw

  • halve witte kool
  • 300 gram julienne wortel
  • 2 pink lady appels
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram walnoten
  • zout en peper

Dressing

  • 9 el yogonaise
  • 3 el appelazijn

Instructies

  • Snijd de witte kool in reepjes en doe dit over in een grote (sla)kom. Doe hier de wortelreepjes bij en meng goed door elkaar. Wel de rozijnen in een apart kommetje in heet water, voor ongeveer 5 minuutjes. Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd de appels in stukjes. Roer dit door de witte koolsalade heen. Hak de walnoten fijn en meng dit samen met de gewelde rozijnen door de koolsalade.
  • Maak nu de dressing door de yogonaise goed met de appelazijn tot een egaal geheel te roeren. Roer dit door de koolsalade heen en breng op smaak met peper en zout. Roer nog eens goed door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling