Monchoutaart ijs met kersen en bastogne

Monchoutaart ijs met kersen en bastogne

Dit is één van de lekkerste ijssoorten die ik heb gemaakt! En best wel simpel, je zou het zelfs nog met gewoon kant-en-klaar ijs kunnen maken. Mix dan wat monchou door half gesmolten vanille-ijs en bouw je monchoutaart ijs op met de laagjes vlaaikersen en bastognekoeken, ook heerlijk!

Maar het blijft natuurlijk het lekkerste om het monchoutaart ijs helemaal zelf te maken! En vooral als je een ijsmachine heb, dan is het helemaal zo gedaan! Maar ook zonder ijsmachine kun je dit monchoutaart ijs prima zelf maken.

Houd wat extra bastognekoeken en evt. vlaaikersen achter om het ijs mee te garneren, zo heb je heerlijk gevuld monchoutaart ijs, maar ook nog de crunch van de extra bastogne en extra smeuïgheid van de kersen. Gewoon een heerlijk dessert!

Geniet ervan 🙂

Monchoutaart ijs
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Monchoutaart ijs

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine optioneel

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 2 el suiker
  • 200 gram monchou
  • 400 ml slagroom
  • 1 blik vlaaikersen
  • 1 pak bastognekoeken

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig.
  • Mix de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het ijs is dan in volume nagenoeg verdubbeld.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de monchou tot net niet aan de kook. Klop goed door met de garde. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren.
  • Laat het ijsmengsel op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
  • Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 tot 90 minuten laten draaien.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
  • Verkruimel de bastognekoeken in grove stukken. Verdeel ongeveer een derde van het ijs gelijkmatig over een diepvriesbak. Verdeel hier ook een derde van de vlaaikersen en bastognekruimels overheen.
  • Doe dit nog 2 keer totdat je van alles 3 lagen hebt. Houd evt. nog wat bastognekoeken over voor de garnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.