Zalm ceviche met grapefruit

Zalm ceviche met grapefruit

Wist je dat grapefruit helemaal niet bitter is? Alleen de velletjes maken grapefruit bitter, eet je grapefruit zonder de velletjes, dan is het juist heel fris en zoet! In die vorm gebruikte ik het ook in dit recept voor zalm ceviche. Ook maakte ik er limoenmayonaise bij voor een lekkere vette (en frisse) tegenhanger. Al met al een heel mooi gerechtje dat perfect samenkomt op je bord!

Ik maakte deze zalm ceviche vorig jaar voor mijn familie op Eerste Kerstdag en ondanks dat het een experimentje was en ik niet 100% zeker was over de smaken, pakte het echt supergoed uit! De smaken gingen perfect samen en ook de structuren pasten perfect! Ik werd er zelf in ieder geval heel erg blij van en mijn familie gelukkig ook 🙂

Let er bij het snijden van de grapefruit goed op dat je het vruchtvlees echt uit de velletjes snijdt. Dan houd je de heerlijke zoete grapefruit over, wat dit gerecht zo’n succes maakt! Perfect als starter van je etentje of Kerstdiner.

Geniet ervan!

Zalm ceviche met limoenmayonaise en grapefruit
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Zalm ceviche met grapefruit

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Limoenmayonaise

  • 1 eidooier
  • 1 el limoensap
  • flinke scheut zonnebloemolie
  • olijfolie
  • 1 limoen (rasp)
  • peper en zout

Zalm ceviche

  • 300 gram verse zalmfilet
  • 3 limoenen
  • 1 grapefruit

Garnering

  • naturel tortillachips
  • verse munt

Instructies

Limoenmayonaise

  • Mix de eidooier in een keukenmachine met smalle mengkom (of met de garde) samen met een scheutje zonnebloemolie en het limoensap tot een goed gemengde massa.
  • Voeg vervolgens steeds een beetje extra olijfolie toe en mix opnieuw. Doe dit totdat je een mooie dikke mayonaise hebt.
  • Breng de mayonaise dan op smaak met de rasp van de limoen, peper en zout. Doe over in een (wegwerp) spuitzak, knoop dicht en zet opzij tot serveren.

Zalmceviche

  • Snijd de zalm in dunne plakjes. Bewaar afgedekt en gekoeld als je de ceviche niet meteen gaat maken.
  • Pers de limoenen uit en vang op in een kommetje. Halveer de grapefruit. Pers de ene helft uit bij het limoensap en pel de andere helft.
  • Snijd vervolgens de partjes uit de grapefruit, tussen de velletjes in (de velletjes zijn namelijk bitter) en snijd het vruchtvlees vervolgens in even grote stukjes.
  • Meng de zalm met het limoen- en grapefruitsap en laat maximaal 10 minuutjes staan of totdat de zalm van kleur verandert.

Opdienen

  • Verdeel de zalm over 4 borden. Spuit bij elk stukje zalm wat limoenmayonaise. Verdeel de grapefruit stukjes over het bord en steek in elk dotje limoenmayonaise een stukje tortillachips. Garneer met wat verse muntblaadjes en breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.