Pornstar martini pavlova

Pornstar martini pavlova

Mijn favoriete cocktail is de pornstar martini, en mijn favoriete fruit is denk ik wel met stip passievrucht. Dus deze pornstar martini pavlova kon niet uitblijven! Een prachtige afsluiter van je Kerstdiner met een heerlijke punch van de wodka. Lekker met een friszoete dessertwijn erbij 🙂

Ik maakte al eerder pavlova, en die scheurde een beetje. Deze niet, misschien doordat ik er nu ook nog wat citroensap doorheen deed, of gewoon omdat ik geluk had. Op zich niet erg als de pavlova wat scheurt, want lekker is ie toch wel. Maar zonder scheurtjes ziet het er natuurlijk wel wat mooier uit.

Wij waren maar met z’n vieren toen we deze pavlova met Kerst maakten, dus we hadden natuurlijk hartstikke veel over. Gelukkig was ie de volgende dag ook nog heerlijk! Dus hebben we ook op Tweede Kerstdag nog heerlijk genoten van deze pornstar martini pavlova.

Enjoy!

Pornstar martini pavlova
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pornstar martini pavlova

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur 30 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 8 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Meringue

  • 200 gram eiwit
  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 tl maizena
  • 1,5 tl cream of tartare
  • 1 tl citroensap

Pornstar martini curd

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 4 passievruchten
  • 2 eidooiers
  • 2 hele eieren
  • 1 tl vanille extract
  • scheut wodka naar smaak

Passievruchtenroom

  • 500 ml slagroom
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 2 passievruchten

Garnering

  • 3 passievruchten
  • verse munt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden, hetelucht.

Pavlova

  • Klop de eiwitten in zo'n 5 minuten tot zachte pieken met de handmixer (ik vond het met de standmixer niet zo goed gaan). Voeg vervolgens eetlepel voor eetlepel alle suiker toe.
  • Check of alle suiker goed is opgenomen door de eiwitten. Pak wat eiwit en wrijf dit fijn tussen je vingers, je mag geen suiker meer voelen. Is dat wel het geval, mix dan nog even door totdat je geen suiker meer voelt.
  • Strooi er dan de maizena en cream of tartar overheen en mix nog even door totdat dit net is opgenomen in het mengsel. Mix er dan ook het citroensap doorheen.
  • Bekleed een baklaat met bakpapier en teken 2 rondjes, met de omtrek van een groot en een kleiner bord: 1 grote en 1 kleinere (je wilt ze straks op elkaar stapelen).
  • Verdeel hier het opgeklopte eiwit overheen, mooi hoog. En maak in het midden een beetje een kuil, zodat hier de room straks goed in kan.
  • Droog dit voor 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Zet dan de oven open en laat volledig afkoelen.

Pornstar martini curd

  • Zorg dat alle ingrediënten voor de passievruchten curd op kamertemperatuur zijn. Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de witte basterdsuiker in een (glazen kom).
  • Je gaat dit au bain marie smelten boven kokend water. Zet een pan kokend water op het fornuis en zet hier de glazen kom in, zorg dat het water de kom niet raakt. Zo kun je het mengsel smelten en garen op een goed te controleren temperatuur. Smelt op deze manier de boter met de suiker onder regelmatig roeren.
  • Druk ondertussen de passievruchten door een zeef. Voeg het sap toe aan het gesmolten boter-suikermengsel, samen met het vanille extract. Roer dit voorzichtig door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Kluts de 2 hele eieren en splits de 2 andere eieren (voor de curd gebruik je de dooiers, voor het schuim de eiwitten), kluts de eidooiers door de hele eieren. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel in je pan. Blijf nu regelmatig roeren met de garde, voor zo'n 20 minuten (afhankelijk van hoe hoog je het gas hebt staan) totdat je een mooie dikke curd hebt, roer er dan een flinke scheut wodka doorheen. De curd dikt nog iets in als deze afkoelt.
  • Laat de curd afkoelen, afgedekt met plasticfolie (leg het folie op de curd, zodat er geen velletje ontstaat).

Passievruchtenroom

  • Mix de slagroom luchtig met de basterdsuiker. Druk de passievruchten door een zeef om het sap er uit te halen. Spatel dit voorzichtig door de opgeklopte slagroom.

Pavlova samenstellen

  • Haal de pavlova voorzichtig van het bakpapier en leg de grootste pavlova op een mooi bord of op een taartplateau, schep hier iets meer dan de helft van de room op, verdeel hier de helft van de curd overheen.
  • Leg hier de kleinere pavlova bovenop en verdeel daar de rest van de room overheen. Verdeel hier de rest van de curd overheen en garneer de pavlova met de verse passievrucht en verse munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.