Pornstar martini toetjes

Pornstar martini toetjes

Dit is echt mijn favoriete cocktail! By far.. Passievrucht is sowieso fantastisch, dus dan kan het niet anders he šŸ˜› Dus besloot ik eens te kijken hoe ik hier een lekker toetje van kon maken. Met ongeveer dezelfde smaken, maar dan dus in dessertvorm in plaats van in cocktailvorm. En dat vind ik erg goed gelukt!

Ik twijfelde er nog over om de passievruchtlaag van mousse te maken, maar met het eiwitschuim erbovenop leek me dat teveel van hetzelfde.. Juist de curd met het schuim (zoals bij een lemon meringue pie) vind ik goed werken in dit recept. Een heerlijke frisse stevige curd met een lichtzoet en superluchtig schuim bovenop!

Overigens gebruik ik geen limoensap in dit toetje, wat wel in een pornstar martini gaat.. Maar ik had vrij zure passievruchten, dus vond dat niet nodig. Maar proef je curd vooral, vind je ‘m niet fris genoeg? Dan kun je gewoon een beetje limoensap toevoegen. En ga voor de hoeveelheid wodka ook vooral op je eigen gevoel af. Ik deed er best wat in, omdat ik wel van sterk houd, maar het moet natuurlijk wel lekker blijven! Ga dus vooral op je eigen smaak af šŸ™‚ Proeven, proeven, proeven! Dan krijg je het lekkerste resultaat.

Smakelijk!

Pornstar martini toetje van passievruchten curd en meringue schuim
Pin recept Delen op Facebook
4.25 van 8 stemmen

Pornstar martini toetjes

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Afkoelen:2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 45 minuten
Porties: 4 toetjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 4 cocktailglazen

Ingrediƫnten

Passievruchten curd

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 5 passievruchten
  • 2 eidooiers
  • 2 hele eieren
  • scheut wodka (naar smaak)
  • 1 tl vanille extract

Eiwitschuim

  • 2 eiwitten
  • 3 el fijne kristalsuiker

Garnering

  • 2 extra passievruchten

Instructies

Passievruchten curd

  • Zorg dat alle ingrediĆ«nten voor de passievruchten curd op kamertemperatuur zijn. Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de witte basterdsuiker in een (glazen kom). Je gaat dit au bain marie smelten boven kokend water. Zet een pan kokend water op het fornuis en zet hier de glazen kom in, zorg dat het water de kom niet raakt. Zo kun je het mengsel smelten en garen op een goed te controleren temperatuur. Smelt op deze manier de boter met de suiker onder regelmatig roeren.
  • Druk ondertussen de passievruchten door een zeef. Voeg het sap toe aan het gesmolten boter-suikermengsel, samen met een flinke scheut wodka en het vanille extract. Roer dit voorzichtig door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Kluts de 2 hele eieren en splits de 2 andere eieren (voor de curd gebruik je de dooiers, voor het schuim de eiwitten), kluts de eidooiers door de hele eieren. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel in je pan. Blijf nu regelmatig roeren met de garde, voor zo'n 20 minuten (afhankelijk van hoe hoog je het gas hebt staan) totdat je een mooie dikke curd hebt. De curd dikt nog iets in als deze afkoelt.
  • Zeef de curd en verdeel deze over de cocktailglazen. Dek af met plasticfolie (leg dit op de curd zelf zodat er geen laagje ontstaat). Zet in de koelkast en laat afkoelen en opstijven.

Eiwitschuim

  • Klop de eiwitten stijf en voeg vervolgens de suiker lepel voor lepel toe. Voeg telkens pas een nieuwe eetlepel toe als de vorige volledig is opgenomen door het eiwitschuim. Mix goed door totdat je een mooie stevige witte meringue hebt.
  • Haal het plasticfolie van de curd af en verdeel hier het eiwitschuim overheen, doe dit net voordat je de pornstar martini's serveert. Snijd de extra passievruchten doormidden en leg op elke pornstar martini 1 halve passievrucht. Geniet ervan!

4 gedachten over “Pornstar martini toetjes”

    • Hee Danielle,

      Sorry, ik was een beetje ziek toen ik deze uittypte en ben daardoor een beetje slordig geweest.. nu zou het wel moeten kloppen! ?

  • Ik heb het gemaakt en vond het een beetje te zoet , terwijl ik al het sap van een halve limoen had toegevoegd.
    Daarnaast vond ik het jammer dat ik maar net genoeg had voor 3 personen, terwijl mijn glazen zeker niet groter waren dan degene op de foto.
    Maar als het recept aangepast wordt zou ik het zeker nog eens maken, het ziet er mooi uit en is makkelijk van te voren te maken.
    Echt een feestelijk toetje. šŸŒŸ

    • Bedankt voor je reactie! Ik zal het recept nog eens maken en kijken of ik het hier en daar kan aanpassen zodat het wat meer is en beter op smaak. Wel gek dat je zo weinig in volume had, misschien had ik heel grote passievruchten en eieren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.