Steak tartare is eigenlijk een heel erg klassiek gerechtje, maar niet op deze manier! Ik breng de steak tartare namelijk op smaak met ponzu en donkere sojasaus. Op die manier geef je een heerlijke Aziatische twist aan de klassieke steak tartare!
Ook serveer ik er in fond gegaarde bundelzwammen bij. De bundelzwammen geven dit gerecht een heerlijke subtiele aardse smaak. Een mooi voorgerechtje om een subtiele rode wijn bij te schenken. Misschien zelfs een die licht gekoeld is of een rode wijn met een licht bubbeltje erin.
Als je een krokantje bij je steak tartare wil, dan kun je er wat cassave kroepoek bij serveren. Hoeft niet per se, zeker niet als dit één van je gangen is, maar het is er wel lekker bij!
Smakelijk 🙂
Steak tartare met ponzu en bundelzwammen
Extra benodigdheden
- serveerring
Ingrediënten
Steak tartare
- 400 gram supermalse biefstuk of ossenhaas
- 1 lente uitje
- 2 el ponzu
- 2,5 el donkere sojasaus
- peper en zout
Garnering
- 200 ml runderfond
- 100 gram bundelzwammen
- 1 lente uitje
- 4 kwarteleitjes
Instructies
Steak tartare
- Snijd al het wit van de biefstuk (als dat er aan zit) en snijd het vlees in heel kleine stukjes.
- Snijd het lente uitje heel fijn en meng dit door het vlees heen, samen met de ponzu en donkere sojasaus. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Garnering
- Verwarm het runderfond en verwarm hier de bundelzwammen heel kort (max 1 minuutje) in totdat ze net gaar zijn en goed op smaak.
- Verdeel de steak tartare in 4 gelijke porties en dien ze mooi rond op (d.m.v. een serveerring) op 4 bordjes.
- Maak een kuiltje in het midden van de steak tartare. Scheid het kwarteleitje en leg op elke steak tartare een eidooiertje.
- Leg de bundelzwammen om de steak tartare heen. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en garneer hier de steak tartare mee.
- Serveer evt. met wat kroepoek.