Koreaanse steak tartare

Koreaanse steak tartare

De Koreaanse keuken is al langere tijd favoriet hier in huis, samen met nog een heel hoop anderen hoor, maar de Koreaanse smaken bevallen me heel erg goed! Dus toen ik bedacht dat ik een Aziatische stijl steak tartare wilde maken, kwam ik al gauw uit bij de Koreaanse keuken. En laat dit nou ook nog eens echt een ding zijn in Korea! Mijn recept is niet authentiek, maar wel heel erg lekker 😉

Zoals in Korea, gebruik ik ook nashi peer. Bij mij verkoopt de Turkse supermarkt dit, maar kun je dit nou niet vinden. Dan kun je de nashi peer vervangen door gewone peer, of een zoete appel (bijvoorbeeld pink lady).

Fijne aan dit recept is dat je het heel erg makkelijk in de ochtend of middag al kunt voorbereiden. Maak de bordjes het liefst net voor het serveren op, anders kan de marinade wat uit het vlees lopen en dat ziet er niet zo mooi uit. Roer het vlees nog even goed door voordat je het op de bordjes doet en je bent good to go!

Een authentieke steak tartare serveer je vaak met geroosterde stukjes brood om samen met het rauwe vlees te eten. Bij dit gerecht vond ik het wel lekker om dit met casave kroepoek te doen in plaats van brood 😉

Smakelijk!

Koreaanse steak tartare met een kwarteleitje
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Koreaanse steak tartare

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram supermalse biefstuk
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 tl gochujang
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl rijstazijn
  • geroosterde sesamzaadjes
  • 0,5 nashi peer of gewone peer
  • 2 lente uitjes
  • 4 kwarteleitjes
  • Japanse mayonaise

Instructies

  • Snijd al het wit van de biefstuk (als dat er aan zit) en snijd het vlees in heel kleine stukjes. Meng hier de donkere sojasaus, gochujang, sesamolie, honing, rijstazijn en (ongeveer 1 eetlepel) geroosterde sesamzaadjes doorheen.
  • Maak dan de nashi peer schoon (schil + klokhuis verwijderen) en snijd dit in heel kleine blokjes. Roer dit ook door het vlees heen.
  • Maak dan de lente uitjes schoon en snijd het witte deel in heel kleine stukjes. Roer dit ook door het vlees heen. Pak 4 borden en een serveerring of cookiecutter en duw hier het vlees in om een mooie ronde steak tartare op het bord te maken.
  • Maak in het midden een klein kuiltje. Splits het kwarteleitje en leg de dooier (in 1 helft van de schaal) in het kuiltje. Verdeel nog wat toefjes Japanse mayonaise over de bovenkant (zie foto).
  • Roer de steak tartare voordat je het eet goed door elkaar met het eidooiertje en de mayonaise. Serveer met casave kroepoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.