Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Juli. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?
1. Indische kipsaté
Dit recept voor Indische kipsaté staat echt al heel erg lang online en blijft een toppertje. Ik maakte ze laatst nog eens en maakte er ook een nieuwe foto van, de oude foto stond er namelijk ook al heel erg lang op, van voordat ik studiolampen had. Daardoor vond ik het niet de mooiste foto 😉 Maar het recept is onveranderd! Deze saté ajam is namelijk gewoon hartstikke lekker, dus aan het recept hoefde niets veranderd te worden 🙂
2. Sambal goreng telor
Ik heb al een recept voor sambal goreng telor online staan, toch is die anders. De versie die al online staat is namelijk zonder kokosmelk, omdat mijn vriend dat toen nog niet echt lekker vond. Inmiddels gelukkig wel, dus maakte ik een sambal goreng telor mét kokos. Dat geeft een heerlijke tegenhanger voor de pittige sambalsaus. Perfect als bijgerecht bij een Indische maaltijd of als onderdeel van een rijsttafel 🙂
3. Peking eend loempia’s
De eerste keer dat ik loempia’s maakte! En dan ook nog eens ‘anders’ dan gewone loempia’s. Ik maakte namelijk loempia’s van rijstvellen én frituurde deze voor een heerlijke krokante buitenkant. En voor de vulling gebruikte ik (peking)eend met de klassieke combi van hoisinsaus en lente uitjes. Met als dipsaus, nog wat meer hoisin saus. Een heerlijke snack!
4. Crispy chili kip gyoza
Een hele tijd terug maakte ik verschillende soorten gyoza, inmiddels staan ze allemaal online! Van krab gyoza tot kimchi gyoza en uiteindelijk deze crispy chili kip gyoza! Voor deze gyoza maakte ik het deeg niet zelf, omdat ik er best veel maakte, was me dat iets te veel werk. Wil je dat wel doen, dan vind je daar het recept voor bij deze gyoza met varkensgehakt en miso! En maak er lekker veel, want je wil hier zeker een voorraadje van in je vriezer 🙂
5. Ayam Kuning
Veel Indonesische gerechten vielen afgelopen maand goed in de smaak! Sowieso veel Aziatisch getinte recepten 🙂 Is ook altijd heerlijk natuurlijk! Deze ayam kuning was ook fantastisch lekker. Een heerlijke kipcurry in een rijke saus van kurkuma, vandaar de kleur ook! Ik maakte deze ayam kuning als onderdeel van een Indische rijsttafel, maar je kunt dit natuurlijk ook lekker als avondeten eten met wat witte rijst erbij. Ook heerlijk!
6. Rode curry mosselen
Een heerlijk recept voor als je mosselen een keer anders wil eten dan de traditionele manier zoals we ze kennen in Nederland en België. Met dit recept maak je heerlijke Thaise mosselen in een zelfgemaakte rode currysaus. Heerlijk met dikke rijstnoedels en wat kroepoek en gestoomde paksoi erbij. Voor een nog makkelijker recept kun je ook een kant-en-klare currypasta gebruiken, maar kies dan wel voor kwaliteit!
7. Thaise salade met ribeye steak
Dit recept stond eigenlijk ook al járen online, maar kreeg helaas niet de beste beoordelingen. Dus ik maakte een upgrade van het recept en heb de marinade en de dressing wat aangepast, zodat het hopelijk bij meer mensen in de smaak valt 🙂 Al met al blijft het een heerlijk barbecue recept! Als onderdeel van een grotere bbq, of lekker als hoofdgerecht met een wat kroepoek erbij eventueel, maar niet per se nodig 🙂
8. Pasta fiesolana
Toch nog een pasta in de lijst! Deze heerlijke pasta is lekker simpel, zoals je van de Italianen gewend bent 🙂 Een heerlijke romige tomatensaus met wat krokantgebakken pancetta, met wat chiliflakes voor een pittige punch! Serveer de pasta met een lekkere Italiaanse salade en je hebt je avondeten gefixt! Lekker, makkelijk en staat zo op tafel, perfect voor elke doordeweekse avond dus!
9. Sloveense Jota
Eigenlijk een wat Winters gerecht, maar nog steeds superlekker 🙂 Ik maakte dit gerecht voor een wijn-spijs avondje met Michelle, met als thema Oost-Europa! Daarvoor verdiepte ik me in de Sloveense keuken en zocht een paar heerlijke gerechten uit die ik wilde uitproberen 🙂 Met als hoofdgerecht deze Sloveense jota. Een heerlijke Winterse soep met zuurkool, bakbacon en bonen. Misschien even bewaren voor een wat koudere dag?
10. Ravioli met pistache en pesto
Ik maakte weer eens zelf pasta! Altijd leuk om te doen 🙂 Deze keer maakte ik een vega variant met een vulling van pistache, kapertjes en lekker veel kaas. Met een romige pestosaus voor erbij, maar eerlijk, met een goede vulling heb je maar weinig saus nodig. En ik maak altijd lekker veel, want wist je dat je ravioli ook heel prima (ongekookte) kunt invriezen? Zo heb je altijd heerlijke verse pasta in je diepvries voor als je een keer geen zin hebt om te koken!
Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂