Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van September. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?
1. ‘Nduja stoofvlees
De herfst komt er weer aan, wat betekent dat het stoofvlees seizoen officieel weer begint! En dat vind ik (samen met wild) eigenlijk wel het leukste aan de herfst 🙂 Heerlijke stoofpotten die de hele dag staan te sudderen. Supermals vlees met goed veel smaak erin! Want dat krijg je zeker als je het stoofvlees lekker lang op laat staan. Dit ‘nduja stoofvlees is lekker pittig en barst van de smaken! Lekker met wat verse pasta en/of brood.
2. Tres leches cake
Ik maakte deze tres leches cake als onderdeel van een Zuid-Amerikaanse avond. Een heerlijk nagerecht! Zeker na een stevig (of pittig) hoofdgerecht. De cake is heerlijk soppig en smeuïg en de topping maakt de cake helemaal af! Ik heb ook wat monchou door de topping gedaan, omdat ik dat qua smaak gewoon altijd erg lekker vind. Hoort niet, maar het is wel super lekker, dus waarom zouden we het niet doen? 😉
3. Pistache risotto met mortadella
Ik heb al verschillende soorten risotto online staan, maar dit is wel een van mijn lekkerste risotto’s! Een heerlijke smeuïge risotto met pistache, mortadella en burrata. Ik vind de combinatie van pistache en mortadella zo fantastisch lekker! Dat ik het al in veel verschillende recepten heb gebruikt, maar het blijft goed. En burrata maakt voor mij elke Italiaanse maaltijd wel af, dus ook bij deze risotto smaakt het heerlijk!
4. Pasta alla gricia
De allermakkelijkste pasta die ik ooit heb gemaakt! En daardoor wordt het natuurlijk weer weggezet als ‘armenvoedsel’. Maar vaak is armenvoedsel hartstikke lekker! Zo ook in dit geval 🙂 Deze pasta maak je met guancial en pecorino. En eigenlijk heb je niet heel veel meer nodig dan dat. De saus maak je smeuïg en romig doordat je pastawater toevoegt aan het bakvet en de pecorino. Wat een heerlijk resultaat geeft!
5. Funfetti cupcakes
Heerlijk en supermakkelijke cupcakes om te maken! Die je goed vult met lekker veel gekleurde sprinkles en mini marshmallows. Je kunt ze nog afmaken met een lekkere toef botercrème met discodip om ze extra feestelijk te maken 🙂 Maar je kunt ze ook lekker zo serveren op een (kinder)feestje. Wel zo makkelijk! En je gasten zullen ze toch wel lekker vinden. Heb je cakejes over? Dan kun je ze ook nog prima invriezen zodat je altijd iets lekkers achter de hand hebt.
6. Trofie alla salsicce
Vrienden van mij gingen met de auto naar Italië geweest, dus ik heb ze gevraagd om wat lekkere dingetjes voor me mee terug te nemen 🙂 Waaronder heerlijke verse salsicce: Italiaanse venkelworstjes. En daar maakte ik deze heerlijke pasta alla salsicce mee. Met lekkere dikke trofie (van de Lidl) omdat ik dat gewoon een heel lekkere pastasoort vind. Salsicce kun je ook in Nederland kopen, maar je moet er waarschijnlijk iets beter naar zoeken. Je kunt evt. ook gewone worstjes gebruiken.
7. Carbonara gevulde gnocchi
Eigenlijk hoor je gnocchi niet echt te vullen en ik snap wel waarom, want het is ook niet heel erg makkelijk en je krijgt er best grote gnocchi van :p Maar aan de andere kant is het ook wel weer heel erg lekker. Dus ik besloot het toch te proberen en deze gnocchi gevuld met een carbonara vulling, waren echt heel erg lekker. Als ‘sausje’ serveerde ik er niet heel veel meer bij dan gewoon uitgebakken guanciale met wat bakvet. Meer heb je ook niet nodig voor de smaak 😉
8. Gebakken rijst met krokante eend
Ik ben gek op de combinatie van eend met hoisin (en lente ui), dus die smaakcombinatie verwerk ik in veel verschillende recepten. Daar is dit recept ook weer een mooi voorbeeld van! Gewoon een lekker makkelijk rijstgerechtje met voorgegaarde eend die je nog even afbakt in de oven. En natuurlijk maak je het gerecht af met een gebakken eitje! Want dat maakt een gebakken rijst gerecht hélemaal af 🙂
9. Olijfolie ijs met zeezout
Sinds ik het ooit ergens op de menukaart heb zien staan, wilde ik het al zelf maken. dus toen ik een mooie fles olijfolie én fleur de sel kreeg, besloot ik er dit heerlijke ijs mee te maken. En ik was er best benieuwd naar, want ik was eigenlijk bang dat je de olijfolie niet goed genoeg zou proeven, maar daar hoef je zeker niet bang voor te zijn! Want de olijfolie komt echt goed naar voren in dit ijs en past heerlijk bij de vanille en het zeezout. Super lekker!
10. Causa de pulpo
Ik at een vergelijkbaar gerechtje bij een Peruaans (Nikkei) restaurant in Willemstad (Curaçao) en wilde dat natuurlijk thuis ook een keer zelf maken. Dus daar ging ik voor tijdens een Zuid-Amerikaanse wijn-spijs avond! De bodem is eigenlijk een vrij simpele puree van zoete aardappel met wat pittige smaakmakers. Daarbovenop zacht gegaarde octopus met een saus van kalamata olijven en wat lekkere garnituren. Heerlijk!
Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂