Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain marie, samen met de boter, boven een pannetje kokend water. Zorg ervoor dat de kom met chocolade het kokend water niet raakt. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.
Verwarm ondertussen in een ander pannetje de rode wijn totdat dit (lauw)warm is.
Roer beetje bij beetje de warme wijn bij de chocolade. Terwijl je de chocolade au bain marie blijft verwarmen. Er kunnen zich wat klontjes vormen, dat is niet erg. Blijf rustig roeren en de klontjes verdwijnen vanzelf weer.
Haal de chocolade van het vuur.
Klop met een garde de slagroom door het chocolademengsel totdat je een mooi glad mengsel hebt.
Doe het mengsel over in 4 dessertglaasjes en laat deze minstens 2 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
Geroosterde druiven
Zet een half uur voor serveren de oven op 180 graden.
Doe de druiven in een ovenschaaltje en verdeel hier wat olijfolie overheen.
Rooster de druiven in 20 tot 30 minuten of tot het velletje niet meer glanst en een beetje bobbelig wordt.
Verdeel de druiven over de chocolade toetjes en serveer ze.