Mascarpone toetje met frambozen en witte chocolade cranberry koeken

Mascarpone toetje met frambozen en koekjes

Een superlekker en simpel toetje dat zó klaar is. Klinkt goed toch? Dit toetje is zó simpel om te maken en daardoor een perfecte afsluiter voor elk etentje. Het is namelijk wel fijn, als je al wat tijd aan het hoofdgerecht kwijt bent, dat je toetje zo klaar is. Een heerlijke makkelijke room van mascarpone met vers fruit en knapperige koekjes. Lekker, snel en makkelijk!

Toen ik zag dat de Albert Heijn tegenwoordig ook bourbon vanillesuiker verkoopt, wilde ik dit natuurlijk meteen proberen! Het best van vanille en suiker in een zakje. Deze vanillesuiker is namelijk wat donkerder, doordat hier ook stukjes echte vanille bijzitten. Wat de vanillesuiker dus nóg lekkerder maakt. En zoals we allemaal wel weten, vanille maakt sowieso alles beter 🙂

Vind je dit toetje lekker? Probeer dan ook vooral eens mijn Sinterklaasversie hiervan. Een jaarlijks terugkerend toetje bij mij dat iedereen altijd lekker vindt. Hopelijk geldt dat voor dit frambozen toetje ook!

Smakelijk 🙂

Mascarpone toetje met frambozen en witte chocolade cranberry koeken
Pin recept Delen op Facebook
3.56 van 18 stemmen

Frambozen toetje met mascarpone room

Voorbereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker à 8 gram
  • 250 gram mascarpone
  • 8 witte chocolade cranberry koeken
  • verse frambozen

Instructies

  • Klop de slagroom met de witte basterdsuiker en vanillesuiker net niet stijf. Roer de mascarpone los en doe deze bij de slagroom. Klopt dit samen stijf totdat je geen stukjes van de mascarpone meer ziet.
  • Verkruimel 4 koeken over 4 glaasjes en leg hier de helft van je verse frambozen op. Schep hier de room op en eindig weer met koekkruimels (1 koek per glaasje) en verse frambozen. Dek af en laat opstijven in de koelkast.
3.56 from 18 votes (18 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.