Zalm bonbons met mascarpone en zeekraal

Zalm bonbons met mascarpone en zeekraal

Ik bedacht dit recept voor de feestdagen, maar het misstaat ook zeker niet op een etentje in de zomer hoor ­čśë Een vrij simpel, maar heerlijk voorgerechtje! Ik zag veel gevulde zalmbonbons gevuld met roomkaas. Aangezien manlief daar niet zo van houdt en ik graag wat origineler ben dan de rest, mijn zalm bonbon met mascarpone, zeekraal en Hollandse garnaaltjes.

Ik vind zeekraal echt een uitvinding. Als je zeekraal in je eten gebruikt heb je namelijk vaak helemaal geen zout meer nodig. Zeekraal heeft namelijk een heerlijke ziltige zoute smaak die heerlijk past bij andere producten uit de zee. In dit receptje past het bijvoorbeeld perfect bij de gerookte zalm en de Hollandse garnaaltjes. En de lichtzoete romige mascarpone maakt hier een heerlijk geheel van.

En ken je die geweldige oranje zalmeitjes die een zoute smaakexplosie in je mond poppen? Ik vind ze geweldig! Daarom garneerde ik dit gerechtje er ruim mee! Los zijn ze erg zout en vissig, maar bij de romige mascarpone vulling past het heerlijk! Zorg dus dat je een hapje neemt met alle ingredi├źnten zodat de smaken mooi samen komen.

Smakelijk! ­čśë

Zalm bonbons met mascarpone en zeekraal

Zalm bonbons met mascarpone en zeekraal

Voorbereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram zeekraal
  • 100 gram Hollandse garnaaltjes
  • 10 flinke plakken gerookte zalm
  • zout en peper
  • veldsla optioneel
  • (wilde) zalmeitjes optioneel

Instructies

  • Hak de zeekraal fijn en meng dit met de mascarpone en de Hollandse garnaaltjes. Snijd 2 plakken gerookte zalm in kleine stukjes en roer dit ook door de mascarpone heen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 2 plakken gerookte zalm tegen elkaar aan (in de lengte) en schep hier een bolletje van het mascarpone mengsel op. Vouw eerst het midden van ├ę├ęn plak zalm over de bol mascarpone heen en vouw dan de zijkanten om en onder het bolletje heen. Doe dit vervolgens ook met de andere plak zalm zodat je een mooie zalmbal krijgt.
  • Serveer op een bedje van veldsla en garneer (eventueel) met de zalmeitjes en nog wat Hollandse garnaaltjes. Strooi er nog wat versgemalen zwarte peper overheen en klaar is je zalmbonbon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling