Afgelopen kerst maakte ik een heerlijk voorgerechtje van een trio van 3 gevulde ‘bonbons’. Een zalm bonbon, een carpaccio bonbon en een vitello tonnato bonbon. En hoewel ze heel erg lekker samen waren, waren ze los van elkaar ook héél erg lekker!
Daarom deel ik vandaag de vitello tonnato bonbon met je. Een heerlijk bolletje fricandeau gevuld met mascarpone, tonijn en ansjovis. Net vissig genoeg, maar niet te, vooral heerlijk ziltig en smaakvol 🙂
Ondanks dat dit een kerstreceptje is, denk ik dat het prima op andere momenten in het jaar kan. Dit is namelijk echt een super easy recept, en je maakt er wel indruk mee 🙂 Heb je eters en wil je chique doen zonder veel moeite te doen? Dan is dit bijvoorbeeld perfect als starter :p
Geniet ervan!
Vitello tonnato bonbons
Ingrediënten
- 100 gram mascarpone
- 1 blikjes tonijn in blik (op olie)
- 4 ansjovisfilets
- handjevol parmezaanse kaas
- zout en peper
- 8 plakken fricandeau
Instructies
- Laat de tonijn en ansjovisfilets uitlekken en snijd fijn. Meng dit goed met de mascarpone en breng op smaak met parmezaanse kaas, peper en zout.
- Leg een velletje plasticfolie in het kommetje (of eierdopje). Leg hier de plak (of plakjes) fricandeau op. Schep met een theelepel een achtste deel van de vulling midden op het plakje vlees. Vouw met het plasticfolie dicht en draai er een bolletje van. Draai mooi strak op met het plasticfolie.
- Bewaar in de koelkast tot serveren. Strooi er voor het serveren nog een beetje zout en peper overheen.