Caesar salad met een gepocheerd eitje en crispy kippenvel

Caesar salad met een gepocheerd eitje en crispy kippenvel

Een supertraditioneel gerecht, maar wel altijd lekker! De Caesar salade. Niet heel gezond, ondanks dat het een salade is, maar wel érg lekker! En ik maak ‘m nog net een stukje beter door er een gepocheerd eitje en een stukje crispy kippenvel bij te serveren! Maakt het niet per se gezonder, maar wel nóg lekkerder!

En de dressing die ik erbij maakte is waarschijnlijk geen traditionele caesar dressing, het heeft namelijk wat meer weg met een wat dunnere aïoli. Maar persoonlijk vind ik het hier echt superlekker bij! Het geeft het gerechtje namelijk nóg meer smaak 🙂 En dat is altijd goed he!

Deze salade is zeker voldoende als een hoofdgerecht. Een caesar salade heeft namelijk zoveel vulling, dat je hierna zeker vol zit. Een goede maaltijdsalade dus. Lekker bijvoorbeeld op een warme zomeravond of als je lekker warm in de winter binnen zit. Je hoort het al, eigenlijk altijd lekker dus 😉

Geniet ervan en smakelijk!

Caesar salad met een gepocheerd eitje en crispy kippenvel

Caesar salad met een gepocheerd eitje en crispy kippenvel

Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 2 personen

Extra benodigdheden

  • bakpapier

Ingrediënten

  • 1 kippenbout
  • 100 gram plakjes ontbijtspek of bacon
  • 4 dikke plakken brood
  • olijfolie
  • peper en zout
  • romaine sla 1 grote of 3 kleintjes
  • parmezaanse kaas flakes
  • 2 eieren
  • (witte wijn) azijn

Dressing

  • 4 el mayonaise
  • 5 ansjovisfilets (uit een blikje)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 8 el maiskiemolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het vel van de kippenbout en spreid dit uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een klein beetje peper en zout. Leg hier nog een bakpapiertje op en zet er iets zwaars (bijvoorbeeld een grote ovenschaal) op. Bak dit in 20 minuutjes mooi knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het vlees van de kippenbout af en in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in dezelfde pan als waar je net de bacon in hebt gebakken, kruid de kip rondom met peper en zout en bak totdat de kip gaar en lichtbruin is.
  • Snijd de plakken brood in blokjes en bak dit in dezelfde pan met wat extra olijfolie en peper en zout tot mooie goudbruine croutons. Maak ondertussen de dressing door het teentje knoflook schoon te maken en uit te persen in een kommetje. Snijd de ansjovisfiletjes fijn en voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan het kommetje. Meng alles goed door elkaar met een garde en breng op smaak met peper en zout.

Eieren pocheren

  • Kook wat water in een pannetje. Als dit kookt voeg dan wat zout toe en een flinke scheut witte wijnazijn. Maak met een lepel een goede draaikolk in het water en breek hier een eitje in. Laat dit in ongeveer 3 tot 4 minuutjes gaar pocheren, schep voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Maak weer een draaikolkje in het water en breek het volgende eitje in het water.

Caesar salade samenstellen

  • Verdeel de bladen romaine sla over 2 borden. Verdeel hier de kip over en breek de gebakken bacon in stukjes en verdeel dit ook over de sla. Verdeel wat dressing over de sla en strooi hier de parmezaan flakes en croutons overheen. Leg het gepocheerd eitje in het midden en steek de helft van het kippenvel achter het eitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *