Kipcurry met tomaten en komijn

Kipcurry met tomaten en komijn

Ik ben dol op curry’s, uit alle landen en met verschillende smaakcombinaties! Deze kipcurry heeft invloeden van de Indiase keuken en is daarom lekker met een frisse raita en zelfgebakken naanbrood. Maar je kunt ‘m ook gewoon met witte rijst en een frisse komkommersalade eten.

De basis van de curry is vrij simpel. Je moet er wel de juiste kruiden voor in huis hebben. Dan kot het helemaal goed 🙂 Ik heb zelf ongeveer alle kruiden in huis die je je kunt bedenken, dus voor mij is zo’n curry vrij simpel. Ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen zo is. Maar het is dan vooral een kwestie van je kruidenvoorraad uitbreiden! Dan kun je in de toekomst nog meer van deze heerlijke gerechten maken!

Wil je een goede kruidenvoorraad opbouwen, begin dan met curry’s met weinig ingrediënten en bouw zo door naar de meer complexe curry’s. Probeer bijvoorbeeld eens mijn Massaman of Indiase groentecurry. Deze zijn nog net wat simpeler dan en bevatten een stuk minder kruiden.

Hopelijk ga je daarna met deze heerlijke kipcurry aan de slag. Je huis gaat er heerlijk door ruiken en als je het op tafel zet, zie je alleen maar blije gezichten. Een heerlijke kruidige en smaakvolle curry die altijd lekker is en door velen gewaardeerd wordt.

Smakelijk!

 

Kipcurry met kerrie, tomaten en komijn

Kipcurry met tomaten en komijn

Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterdzaad (geel en/of bruin)
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el kerrie
  • 1 el garam masala
  • 1 tl fenegriek
  • 4 groene kardemompeulen alleen de zaadjes
  • 1 el gedroogde kerrieblaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 1 rode peper (evt. zonder zaadlijsten)
  • 2 romatomaten
  • 8 drumsticks
  • zout & peper
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 1 el tamarinde
  • bosje verse koriander
  • 50 gram blanke amandelen

Instructies

  • Verhit de boter en zonnebloemolie in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin alle kruiden totdat ze heerlijk geuren. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Voeg dit toe aan het kruidenmengsel aan de pan en bak eventjes mee. Maak ondertussen de peper schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan. Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg dit ook toe aan de pan. Bak alles nog een paar minuten.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg dit toe aan de pan. Bak dit een paar minuten totdat de tomaten stukgekookt zijn. Kerf de drumsticks in met een scherp mes. Zo neemt de kip straks de smaken beter op. Kruid ze goed met peper en zout. Voeg de drumsticks toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg nu water toe, totdat de kip net niet onder staat. Voeg nu ook het halve bouillonblokje toe. Stoof zonder deksel in ongeveer 45 minuten gaar. Voeg aan het einde de tamarinde toe en roer goed door. Is de curry aan de droge kant? Voeg dan nog een beetje heet water toe. Bak de amandelen in een scheutje zonnebloemolie totdat ze mooi lichtbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi deze samen met wat verse koriander over de curry. Serveer de curry met witte rijst of brood.

Notities

Tip! Lekker met komkommer raita en mangochutney.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling