Gele groentencurry uit Thailand

Gele groentencurry uit Thailand

Deze heerlijke en prachtig gekleurde gele curry zet je zo op tafel. Daarnaast zit deze curry ook nog eens bomvol groenten. En hij is superlekker! De gele curry is denk ik wel de minst bekende en meest ondergewaardeerde curry uit Thailand. We kennen waarschijnlijk allemaal de groene, rode en de massaman curry wel. Maar heb je ook wel eens een gele curry gehad?

Hartstikke zonde, want de gele kleur spat van je bord af. En ook deze curry is super smaakvol. En zelfs simpeler om te maken. Deze gele currypasta bevat namelijk minder ingrediënten dan een groene– of rode currypasta. En toch is ie net zo smaakvol!

Ik maakt deze gele curry zonder vlees of vis, gewoon omdat ik niet altijd vlees hoef te eten. En je mist het totaal niet in deze curry. Ik ben namelijk geen fan van vleesvervangers. Als ik vegetarisch eet, dan wil ik gewoon een maaltijd waar de groenten (of iets anders) de hoofdrol in heeft. En niet iets waarbij je kip gaat vervangen door vegetarische kipstuckjes. Als een gerecht beter wordt door vlees toe te voegen, voeg dan gewoon vlees toe en laat de vleesvervangers achterwege. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening.

Neemt niet weg dat deze vegetarische gele curry gewoon superlekker is en heel simpel om te maken. Geen excuses meer. Je kunt nu namelijk prima een heerlijke curry op tafel zetten. Helemaal zelfgemaakt, from scratch. En hij staat al binnen een half uur op tafel. De gele currypasta maken is namelijk ook helemaal niet moeilijk. Doe alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine en pureer alles tot een mooie gladde pasta, en klaar is je currypasta!

Smakelijk!

Gele curry met noedels, tomaatjes, babymais en courgette

Gele curry met veel groenten uit Thailand

Voorbereiding 30 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Currypasta

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember (van ongeveer 3 cm)
  • 2 stukjes verse kurkuma (of 1 extra el kurkuma)
  • 3 stengels citroengras
  • 1 gele of rode peper
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Gele curry

  • 400 gram noedels
  • 1 rode ui
  • zonnebloemolie
  • 1 courgette
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 1 blik babymais à 425 gram
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • halve verse ananas
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • verse koriander
  • gezouten pinda's

Instructies

Currypasta

  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en hak ze grof. Schil de gember en kurkuma en snijd deze ook in grove stukken. Maak de stengels citroengras schoon en snijd het witte deel in ringetjes. Maak de peper schoon en snijd deze ook grof. Maal vervolgens alles, met de kurkuma, komijn, wat zout en peper naar smaak, fijn in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta currypasta hebt.

Gele curry

  • Snipper de sjalot en fruit deze in een laagje zonnebloemolie in een diepe stoofpan. Snijd de courgette in blokjes en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg de gele currypasta toe en bak deze ook een paar minuutjes mee. Roer nu de kokosmelk en de limoenblaadjes door het de groenten in de pan. Kook de noedels volgens de verpakking in ruim gezouten water gaar.
  • Laat dit eventjes pruttelen en maak ondertussen de helft van de verse ananas schoon (de rest is lekker als tussendoortje) en snijd deze in blokjes. Voeg de cherrytomaatjes, babymais en ananas toe aan de curry. Roer er de vissaus en het limoensap doorheen. Serveer de curry met de noedels en garneer met de pinda's en verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling