Citroencake met citroenglazuur

Citroencake met citroenglazuur

Ik ben de laatste tijd wat meer aan het oefenen met bakken en probeer wat verschillende combinaties en variaties uit. Zo ook deze citroencake, welke een variant is op mijn cake met frambozenglazuur.Maar dan dus een citroencake met citroenglazuur! Een heerlijke friszoete cake met een friszoet glazuur er overheen. Supersimpel om te maken en de oven doet het meeste werk! Klinkt goed toch? 🙂

Ook gebruik ik wat yoghurt in het beslag van de cake. Hierdoor wordt de cake nog wat smeuïger en voeg je nog een extra zuurtje aan de cake toe. Geen echte yoghurt cake, maar de eerste stap daar naartoe 😉 Ik ben nog niet zo’n held in bakken, maar dat gaat steeds beter. En ik neem jullie met mijn recepten graag mee in mijn reis van non-bakker, naar amateur bakker, naar hoop ik een wat betere bakker :p

Zo vind je straks dus ook bakrecepten op mijn site van makkelijk, naar medium, naar moeilijk! Maar we beginnen dus vooralsnog met makkelijke cakes en koekjes 😉 Hopelijk geniet je van die makkelijke recept voor een heerlijke friszoete citroencake.

Smakelijk!

Citroencake met citroenglazuur

Citroencake met citroenglazuur

Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 min
Porties: 1 cake

Extra benodigdheden

  • Cakeblik

Ingrediënten

Citroencake

  • 200 gram ongezouten boter
  • 175 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • mespunt zout
  • 4 eieren
  • 2 citroenen alleen de schil
  • 2 el dikke Griekse yoghurt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Citroenglazuur

  • 2 citroenen alleen het sap
  • 200 gram poedersuiker
  • 50 gram roomboter (gesmolten)

Instructies

Citroencake

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat de oven voorverwarmd is op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix dit voorzichtig luchtig met de suiker, vanillesuiker en het zout. Zodra je een mooi luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Mix steeds voordat je een nieuw ei toevoegt. Mix alles tot een mooi glad beslag. Rasp de citroenen en mix de rasp samen met de yoghurt door het beslag
  • Voeg nu ook beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix telkens tot een mooi dik en egaal beslag. Doe dit totdat je al het meel hebt toegevoegd. Vet een cakevorm in en bestuif alle zijden met bloem. Stort het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake in een uurtje gaar. Haal dan de cake uit de oven laat deze een half uurtje in de vorm afkoelen. Daarna kun je de cake uit de vorm halen en volledig af laten koelen op een rooster.

Citroenglazuur

  • Pers de citroenen uit en meng het citroensap met de poedersuiker. Smeld te boter en mix dit met de garde door het glazuur. Laat het glazuur wat afkoelen en als het wat dikker is kun je het over de cake heen gieten. Het glazuur wordt vanzelf hard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling