Romige champignonsoep met gebakken paddenstoelen

Romige champignonsoep met gebakken paddenstoelen

Het is herfst.. En wat is er nou lekkerder in de herfst dan soep en paddenstoelen? Die twee bij elkaar dus! Daarom vandaag een heerlijke romige champignonsoep voor je, met gebakken paddenstoelen. Ik vind soep op een koude avond echt heerlijk. Een heerlijke kop stomende soep met een versgebakken stokbroodje erbij, dat is toch genieten?!

Door de romige champignonsoep te combineren met de gebakken paddenstoelen krijg je het beste van 2 werelden. Namelijk een superromige soep. Maar ook wat structuur in je maaltijd door de gebakken vlezige paddenstoelen. Overigens kun je zelf kiezen welke paddenstoelen je hiervoor gebruikt. Ik had een mooie mix, maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen cantharellen of oesterzwammen pakken. Wat jij zelf lekker vindt 🙂

Ik vind een soepje prima als hoofdgerecht kunnen, maar ik weet dat niet iedereen dat vindt. Daarom is deze champignonsoep ook prima als voorgerecht te eten! Ik zou er zelf geen zware maaltijd meer na kunnen eten, maar voor de grote eters is dat misschien anders 😉

Smakelijk!

Romige champignonsoep met gebakken paddenstoelen
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Romige champignonsoep met gebakken paddenstoelen

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 porties
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 el gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 5 gram gedroogde porcini
  • 25 gram bloem
  • 1 – 1,5 liter paddenstoelenbouillon of porcini bouillon
  • 100 ml slagroom

Gebakken paddenstoelen

  • klontje boter
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit een klontje boter in een diepe soeppan en fruit hierin de sjalotjes een paar minuutjes totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze ook eventjes mee.
  • Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ook eventjes mee. Breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano.
  • Snijd vervolgens de porcini fijn en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg dan de bloem toe en bak deze ook eventjes mee. Voeg vervolgens ongeveer een liter kokende bouillon toe (totdat de champignons onder staan. Roer goed door en laat dit voor ongeveer 15 minuutjes trekken.

Gebakken paddenstoelen

  • Snijd grote paddenstoelen in kleinere stukken. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur totdat ze lichtbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.

Champignonsoep

  • Voeg de slagroom toe aan de champignonsoep en pureer de soep met de blender tot een mooie egale soep. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel hier ook de gebakken paddenstoelen overheen. Garneer eventueel nog met versgemalen peper en (verse) oregano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.