Champignonsoep met ravioli

Champignonsoep met ravioli

Vandaag heb ik echt een makkelijk receptje, want soms heb ik ook wel eens zin om gewoon makkelijk te doen. Ik kocht kan en klare ravioli, wat ik eigenlijk nooit doe, en maakte er een soepje mee! En da’s gewoon prima hoor, maar zelfgemaakte pasta is wel echt veel lekkerder haha. Maargoed ook in kant en klare ravioli heb je natuurlijk grote kwaliteitsverschillen zitten. Kies vooral eentje die jij lekker vindt!

Verder maakte ik er gewoon een simpele champignonsoep bij. Daar gebruikte ik de ‘afdankertjes’ voor. De kastanjechampignons die niet mooi genoeg zijn om voor de volle mep te verkopen. Want dat zie je in een gepureerde soep toch niet he!

Lekker met een versgebakken broodje en wat aioli of zeezoutboter. Hoeft natuurlijk niet per se omdat je ook al pasta hebt. Maar ik vind dat zelf altijd wel lekker bij een soepje 🙂

Smakelijk!

Champignonsoep met ravioli
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Champignonsoep met ravioli

27 oktober 2025
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 2 uien
  • scheutje olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 gram kastanjechampignons
  • peper en zout
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 el truffelpuree
  • 250 ml kookroom
  • 1 el sojasaus
  • 400 gram ravioli of tortellini met paddenstoelenvulling
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Maak de uien schoon en snipper ze. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak hier de uien in totdat ze net gaar zijn.
  • Maak dan de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg ook toe aan de pan. Bak ook even kort mee.
  • Snijd de champignons in vieren en voeg ze ook toe aan de pan. Kruid flink met peper en zout en bak mee totdat ze goed gaar zijn.
  • Voeg dan de kippenbouillon, truffelpuree, kookroom en sojasaus toe. Breng tegen de kook aan, maar laat niet koken. Pureer de soep dan totdat je een mooie dikke stevige soep hebt.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
  • Serveer de soep met de ravioli en garneer met wat geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.