Blauwe bessen plaatcake met witte chocolade

Blauwe bessen plaatcake met witte chocolade

Ik vind cake echt áltijd goed. Het is super easy om te maken en eigenlijk altijd lekker. Tegenwoordig mix ik standaard een blikje gecondenseerde melk en wat vanille extract door mijn cakebeslag. Daardoor wordt de smaak extra lekker én karamelliseert de buitenkant een beetje, wat nóg een extra dimensie aan de cake geeft 🙂

Omdat ik weer eens wat anders wilde, voegde ik wat blauwe bessen en witte chocolade toe aan het beslag. Zo krijg je een heerlijke makkelijke voorjaarscake! En het voordeel van een plaatcake? Een plaatcake is sneller klaar dan een gewone cake én kun je mooi in kleine stukje snijden. Perfect voor bij een kopje koffie of thee!

Vaak als ik bak, maak ik veel tegelijk.. En omdat je dat niet allemaal tegelijk op kunt eten (ik niet in ieder geval), vries ik het vaak in. En dat gaat echt hartstikke goed! Ik snijd de cake vaak al in stukjes en vries deze per 2 in. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje. Haal de blauwe bessen cake een uurtje voordat je deze wil serveren uit de diepvries en warm ‘m eventueel nog even kort op in de oven.

Geniet ervan!

Blauwe bessen plaatcake met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Blauwe bessen plaatcake met witte chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 plaatcake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 1 rechthoekige springvorm

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 200 gram blauwe bessen
  • 200 gram witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een rechthoekige platte bakvorm (brownievorm) in met boter.
  • Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe (tijdens het mixen) en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
  • Mix hier vervolgens het blikje gecondenseerde melk en het vanille extract doorheen.
  • Mix er dan het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout doorheen tot een mooi luchtig beslag.
  • Hak de witte chocolade fijn en voeg dit samen met de blauwe bessen toe aan het beslag. Spatel voorzichtig door, totdat het goed gemengd is.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort hier het beslag in. Strijk mooi glad.
  • Bak de cake in zo'n 45 minuten gaar. Test eventueel met een satéprikker. Als deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake in de bakvorm afkoelen en snijd daarna in stukjes.

2 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.