Truffelboter met porcini

Truffelboter met porcini

Wist je al dat kruidenboter – of wat voor soort boter met een smaakje dan ook – echt super makkelijk is om te maken? In principe mix je de boter gewoon mooi luchtig, met alle smaakmakers erbij! Deze keer ging ik voor een heerlijke luchtige porcini truffelboter 🙂 Smaakt heerlijk naar truffel en heeft een goede umami touch!

Ik bakte er ook een focaccia bij met truffel. Maar je kunt hier natuurlijk ook gewoon een stokbroodje bij serveren of een zelf-gekochte focaccia. Zelfs lekker met een crackertje of grissini stick. Ik serveerde de truffelboter bij de borrelplank, maar deze misstaat natuurlijk ook niet bij een heerlijke barbecue of een gourmet avondje!

Als je de truffelboter al lekker luchtig hebt gemixt, blijft ie het lekkerst op kamertemperatuur (niet te lang natuurlijk). Zet je het toch in de vriezer of koelkast, haal de truffelboter er dan op tijd uit zodat deze weer op kamertemperatuur kan komen. Zo behoudt de truffelboter die mooie zachte en luchtige structuur.

Geniet ervan!

Truffelboter met porcini
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Truffelboter met porcini

Voorbereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 1 portie truffelboter
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • (hand)mixer

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 el porcinipoeder (gemaakt van gedroogde porcini)
  • 1 el truffeltapenade
  • 2 el geraspte pecorino
  • 1 tl truffelzout

Instructies

  • Maal de gedroogde porcini fijn in de keukenmachine totdat je een fijn poeder hebt.
  • Mix dit samen met de truffeltapenade, truffelzout en geraspte pecorino door de boter totdat je een mooie luchtige truffelboter hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.