Lamsragú met ‘nduja

Lamsragú met ‘nduja

Toen ik deze Italiaanse ragú wilde maken, twijfelde ik nog of ik ‘m met lamsvlees of met kalfsvlees wilde maken.. Uiteindelijk is het een lamsragú geworden, omdat ik lam gewoon altijd heel erg lekker vind. Maar ik denk dat deze ragú ook heel erg lekker kan zijn met kalfsstoofvlees, of gewoon met runderstoofvlees als je niet van lam en kalf houdt.

Omdat ik ook van een beetje pit in een ragú houd, besloot ik er ook wat ‘nduja doorheen te doen. Zo blijf je toch in de Italiaanse sferen, maar krijg je ook die heerlijke spicy touch aan je gerecht!

Ik maakte de lamsragú af door wat zoete wortel toe te voegen, een licht zuurtje van de citroen en nog wat umami van de pecorino en pancetta. Zo krijg je een heerlijke lamsragú die perfect in balans is! Ik maakte hier zelf pasta bij, maar je kunt natuurlijk ook gewoon verse pasta van de supermarkt gebruiken. Ook superlekker 🙂 Serveer er nog wat salade bij, zodat je ook wat groenten binnenkrijgt!

Smakelijk 🙂

Lamsragú met 'nduja
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Lamsragú met ‘nduja

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsbout zonder bot
  • zout en peper
  • flinke klont boter
  • 200 gram pancetta
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 30 gram 'nduja
  • 4 romatomaten
  • 1 kopje rode wijn
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 ml runderfond
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 citroen
  • 1 winterpeen
  • 30 gram geraspte pecorino

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid dit rondom ruim met peper en zout.
  • Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hier het vlees in rondom bruin. Schep het vlees vervolgens uit de pan en zet opzij.
  • Snijd de pancetta in stukjes en bak dit in hetzelfde bakvet mooi bruin en knapperig.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Voeg toe aan de pancetta in de pan en bak een paar minuten mee.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook.
  • Voeg ook toe, bak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe, samen met de 'nduja en bak dit nog een paar minuten mee.
  • Snijd de romatomaten in stukken en voeg deze ook toe aan de pan.
  • Laat een paar minuten meebakken totdat ze wat uit elkaar vallen.
  • Voeg dan het vlees weer toe aan de pan, samen met de rode wijn, Italiaanse kruiden, het runderfond en de laurierblaadjes.
  • Maak de winterpeen schoon en rasp deze bij de saus. Rasp ook de schil van de citroen en de pecorino bij de saus.
  • Roer goed door en laat de lamsragú 3 tot 4 uur stoven op laag vuur.
  • Serveer met verse pasta en een simpele salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.