Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Blauwe bessen plaatcake met witte chocolade
Gang
Tussendoortje
Keuken
Nederland
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
minuten
Servings
1
plaatcake
Author
Eviekookt
Equipment
1 rechthoekige springvorm
Ingrediënten
200
gram
ongezouten roomboter
op kamertemperatuur
200
gram
witte basterdsuiker
4
eieren
op kamertemperatuur
1
blikje
gecondenseerde melk
1
tl
vanille extract
200
gram
zelfrijzend bakmeel
mespunt
zout
200
gram
blauwe bessen
200
gram
witte chocolade
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een rechthoekige platte bakvorm (brownievorm) in met boter.
Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe (tijdens het mixen) en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
Mix hier vervolgens het blikje gecondenseerde melk en het vanille extract doorheen.
Mix er dan het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout doorheen tot een mooi luchtig beslag.
Hak de witte chocolade fijn en voeg dit samen met de blauwe bessen toe aan het beslag. Spatel voorzichtig door, totdat het goed gemengd is.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort hier het beslag in. Strijk mooi glad.
Bak de cake in zo'n 45 minuten gaar. Test eventueel met een satéprikker. Als deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar.
Laat de cake in de bakvorm afkoelen en snijd daarna in stukjes.