Bisque ramen met gamba's

Bisque ramen met gamba’s

Ik had nog een fles bisque staan die ik in Frankrijk had gekocht. En daar wilde ik dus graag iets niet zo voor de hands liggend mee maken. Dus zocht ik de fusion op met de Japanse keuken, want dat is een steeds meer voorkomende combinatie. Zowel de Franse als de Japanse keuken is verfijnd, maar super smaakvol. Niet gek dus, dat deze keukens zo goed samen gaan 🙂

Ik maakte ramen/noedelsoep met de bisque. Met heerlijke grote (black( tijgergarnalen als topping. Vooral omdat ze er gewoon zo mooi uitzien. Maar je kunt ook prima kleinere garnalen gebruiken als je wil. Zijn een stuk makkelijker te krijgen namelijk 🙂

En verder koos ik voor lekkere Aziatische toppings: paksoi, babymais, koriander en crispy chili oil. En voor mij is een kom ramen ook niet af zonder zachtgekookt eitje. Ik kook ze gewoon mooi zacht, maar je kunt ze eventueel na het koken ook nog marineren in sojasaus. Maar zo is het ook al heerlijk!

Geniet ervan 🙂

Bisque ramen met gamba's
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Bisque ramen met gamba’s

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine, blender of vijzel
  • stoommandje

Ingredients

Bouillon

  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el miso
  • 1 tl vetsin
  • 2 el crispy chili oil
  • 1 liter kreeftenbisque kant-en-klaar
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el sake
  • 1 el sojasaus

Topping

  • 300 gram ramen noedels
  • 4 stronken babypaksoi
  • 12 reuze gamba's ongepeld
  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1 blik babymais
  • 4 eieren
  • 2 lente uitjes
  • bosje verse koriander
  • crispy chili oil

Instructions

Bouillon

  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon. Pureer dit samen met de miso en de vetsin in en een blender of keukenmachine. Of stamp het heel fijn met de vijzel.
  • Doe dit samen met de crispy chili oil in een soeppan en bak totdat het goed begint te geuren. Dit duurt een paar minuutjes.
  • Voeg dan de kreeftenbisque, kokosmelk, sake en sojasaus toe en breng tegen de kook aan. Verdun evt. met wat water (of visbouillon) als je soep erg dik is.

Toppings

  • Kook de eieren zacht in 6 tot 8 minuutjes en laat ze goed schrikken onder koud water. Pel ze en leg ze klaar voor straks.
  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking mooi beetgaar. Was de stronkjes babypaksoi en snijd evt. los van elkaar. Stoom deze in een stoommandje boven de noedels mooi beetgaar.
  • Verwijder het zwarte darmkanaal van de gamba's en bak ze in een scheutje zonnebloemolie net roze. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de babymais in dikke plakjes en de lente uitjes in ringetjes. Verdeel de noedels over 4 kommen, verdeel hier ook de bisque over en top af met alle toppings.
  • Maak af met wat extra crispy chili oil en je bent klaar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.