Dit gerechtje is een mooi bij elkaar geraapt recept met ingrediënten uit verschillende landen. Ik maakte namelijk noodles met een soort pindasausje, met stukjes halloumi erdoorheen. Een beetje China, Indonesië en Cyprus in één gerechtje dus! En ondanks dat het misschien gek is om halloumi door je noodles te doen, was het wel hartstikke lekker 🙂
Ik gebruikte voor dit gerecht de sambal en crispy chili oil van Trouble & Spice, maar je kunt in principe elke sambal of crispy chili oil gebruiken die je lekker vindt 🙂 Het eindresultaat wordt toch wel lekker!
Een mooi en makkelijk gerechtje voor een doordeweekse avond! Lekker snel klaar en niet zo ingewikkeld om te maken. Serveer evt. met een frisse komkommersalade voor de nodige groenten en met wat kroepoek gewoon omdat het kan 😉
Smakelijk!
Pindakaas noodles met halloumi
Ingredients
- 200 gram dunne noodles
- 2 sjalotten
- stukje gember
- scheutje zonnebloemolie
- 4 el pindakaas
- 1 el sambal
- 200 ml kokosmelk
- 2 el sojasaus
- 1 el limoensap
- 1 el maple syrup
- 1 el crispy chili oil
- 250 gram halloumi
Topping
- bosje verse koriander
- gezouten pinda's
- crispy chili oil
Instructions
- Kook de noodles beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Maak de sjalotten schoon en snipper ze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hier de sjalotten in aan.
- Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg ook toe aan de pan en bak nog ongeveer een minuutje mee.
- Voeg dan de pindakaas, sambal, kokosmelk, het limoensap, de maple syrup en de crispy chili oil toe. roer alles goed door elkaar totdat je een mooie dikke saus hebt.
- Snijd de halloumi in plakken en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en krokant. Snijd in stukjes en roer dit samen met de noedels door de saus.
- Top af met de pinda's, verse koriander en extra crispy chili oil.