Toen ik een paar lekkere potten pindakaas kreeg van de Pindakaaswinkel, wilde ik er eigenlijk pindakaas-chocolade broodjes van maken, een soort cinnamon rolls, maar dan met pindakaas en chocolade.. Maar uiteindelijk heb ik toch besloten er koekjes mee te maken, en dat bleek gelukkig ook super lekker! Wie weet komen die pindakaas rolls er ook nog een keer 😉
Ik kreeg onder andere pindakaas met witte chocolade en pindakaas met gezouten karamel. Nou ben ik, net zoals een groot deel van Nederland, erg fan van de combi karamel en zeezout. Dus heb ik die pindakaas gekozen om in mijn chocolate chip koekjes te verwerken!
En dat was een heel goede keuze 🙂 Deze pindakaas geeft namelijk een heerlijke hartige smaak aan de koekjes, die sowieso heel erg lekker is, maar ook echt goed past bij de pure chocolade. Een betere combi denk ik, dan pindakaas met witte chocolade, maar die ga ik ook zeker nog uitproberen!
Smakelijk 🙂
Chocolate chip cookies met pindakaas
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter
- 120 gram lichtbruine basterdsuiker
- 160 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 3 el pindakaas (naar keuze)
- 380 gram tarwebloem
- 1,5 tl bakpoeder
- mespunt zout
- 200 gram pure chocolade
Instructies
- Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
- Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix hier nu ook de pindakaas doorheen.
- Mix er dan de bloem en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
- Hak de pure chocolade grof en meng dit ook door het koekjesdeeg.
- Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
- Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven.
- Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
- Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een afkoelrooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen.