Crispy rijstvel loempia’s met eend

Crispy rijstvel loempia’s met eend

Ik maakte deze crispy rijstvel loempia’s als onderdeel van een hapjes avond, die volledig in het teken stond van eend! En ik vind eend in deze combinatie, met hoisin saus, wel echt heel erg lekker! En lekker makkelijk, want je kunt eend al prima voorgegaard kopen (o.a. bij de toko) en dat is perfect voor dit soort recepten. Ik kook hier vaker mee, en dat bevalt me echt heel erg goed!

Dit is wel de eerste keer dat ik rijstvel loempia’s frituur (of bak) en dat beviel me ook heel erg goed. Dat wordt namelijk zeker zo krokant als loempiavellen, maar blijft wat lichter van smaak en voelt ook minder dik en zwaar. Vooral eens zelf uitproberen denk ik 🙂

Het is wel even wennen, werken met rijstvellen. Maar in dit recept doe ik voor hoe je het beste rijstvel loempia’s kunt rollen. Enige verschil is dat je deze daarna nog even krokant bakt 🙂

Smakelijk!

Crispy rijstvel loempia's met geroosterde eend
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Crispy rijstvel loempia’s met eend

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 20 rijstvel loempia’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 pak rijstvellen
  • zonnebloemolie

Vulling

Instructies

  • Laat de eend op tijd ontdooien. Rooster deze in een voorverwarmde oven totdat de huid mooi krokant en bruin is.
  • Laat de eend afkoelen en trek het eendenvlees uit elkaar tot mooie dunne sliertjes en snijd de huid in kleine stukjes.
  • Maak de lente ui ook schoon en snijd in mooie lange dunne reepjes. Meng de eend met de lente uitjes en hoisin saus.

Loempia's rollen

  • Week 1 rijstvel in het warme water totdat deze zacht is, maar eigenlijk nog te stevig aanvoelt om te eten (deze wordt nog zachter). Leg dan het vel op de theedoek.
  • Verdeel hier de ingrediënten over, zorg dat je aan de zijkanten nog voldoende ruimte hebt om de spring roll te vouwen. En leg de vulling in een dun rijtje vooraan je vel.
  • Vouw het rijstvel over de vulling, vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol dan verder en rol zo strak mogelijk totdat de spring roll dicht zit. Doe dit met alle rijstvellen totdat de rijstvellen en de vulling op zijn.

Loempia's bakken

  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een platte koekenpan totdat deze goed heet is, hier ga je straks de loempia's in bakken.
  • Bak de loempia's rondom mooi krokant en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Serveer met extra hoisin saus en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.