Als ik de tijd heb, vind ik het leuk om een gerecht te maken dat wat langer duurt om te maken. Voor deze steak pie moet je namelijk eerst stoofvlees maken en daarna bak je het nog als een ovenschotel in de oven. Daar gaat dus best wel wat tijd in zitten, maar het is zo lekker dat dat helemaal niet zo erg is 🙂
Wat ook makkelijk is, is als je het stoofvlees alvast in het weekend maakt, misschien terwijl je nog een andere stoofpot op hebt staan. En het stoofvlees bewaart voor later in de week, dan hoef je ‘m namelijk alleen nog maar af te bakken. Heb je zo’n heerlijke steak pie, maar dan lekker doordeweeks!
Omdat dit echt een winters gerecht is, serveer je het denk ik het beste met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree en gekookte sperzieboontjes of rode kool ofzo. Lekker comfortfood op een koude dag!
Geniet ervan 🙂
Steak pie met donker bier
Ingredients
Stoofvlees
- 1 kilo sukadelappen
- peper en zou
- 2 el boter
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 el grove mosterd
- 1 el tomatenpuree
- 1 el bloem
- 1 flesje donker bier bijv. kasteel bruin
- 1 el worcestershiresaus
- 1 runderbouillonblokje
- 1 el ketchup
Steak pie
- 6 plakjes bladerdeeg of 1 rol
- 1 ei
Instructions
Stoofvlees
- Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hier het vlees rondom in bruin.
- Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Voeg de uien toe aan het vlees in de pan en bak ook even mee.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak eventjes mee.
- Voeg vervolgens de mosterd en tomatenpuree toe en pak ook even kort mee. Voeg dan ook de bloem toe en bak nog een paar minuutjes mee.
- Voeg het bier, de worcestershire saus het runderbouillonblokje en de ketchup toe en roer alles goed door elkaar.
- Breng tegen de kook aan en laat 2 tot 3 uur stoven op laag vuur. Haal na 1 uur het deksel van de pan en laat het stoofvlees lekker inkoken zodat de saus wat dikker wordt.
Steak pie
- Leg de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe het stoofvlees over in een ovenschaal en bedek met de plakjes bladerdeeg. Maak een gaatje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
- Kluts het eitje en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bak 20 tot 30 minuten in de oven of totdat de bladerdeeglaag mooi bruin en krokant is.