Snickers pindakaas cake

Snickers pindakaas cake

Een iets minder zoete cake dan je misschien van me gewend bent! Maar nog steeds hartstikke lekker natuurlijk 🙂 Door de pinda’s en de pindakaas krijgt deze cake een wat meer zoute en hartige smaak. Als je van pinda’s en pindakaas houdt, is dit in ieder geval een topper voor jou!

Verder houd ik gewoon het basisrecept aan voor een roombotercake. Met dit basisrecept kun je vervolgens zo enorm veel variëren. In dit geval koos ik bijvoorbeeld voor snickers omdat ik die nog had liggen, en bij snickers passen pinda’s en dus ook pindakaas. Met die logica ben ik dit recept gaan schrijven. En door dit soort smaken met elkaar te combineren, weet je eigenlijk zeker dat het niet mis kan gaan! 🙂

Ik ben heel erg benieuwd wat je van deze cake vindt. Mijn moeder vond het bijvoorbeeld gek met pindakaas en pinda’s er in en een vriendin van me vond juist dat er te weinig pindakaas in zat :p Ikzelf vond ‘m eigenlijk wel perfect zo! Mocht je ook een mening hebben over mijn pindakaas cake met snickers, laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit recept!

Smakelijk 🙂

Snickers pindakaas cake
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Snickers pindakaas cake

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 4 el pindakaas
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 pack snickers
  • 2 handjes vol gezouten pinda's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de lichtbruine basterdsuiker en pindakaas tot een mooi luchtig mengsel.
  • Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag. Snijd de snickers in stukjes en roer dit samen met de pinda's door het cakebeslag heen.
  • Vet een cakevorm in en stort het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Bak de cake in 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zit er nog ongaar beslag aan? Bak de cake dan nog een minuut of 5 tot 10 langer.
  • Laat de cake een half uurtje afkoelen in het cakeblik. Leg vervolgens een theedoek over de cake. Draai de cake om en schud 'm zo uit het cakeblik. Laat de cake volledig afkoelen op een afkoelrek of ovenrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.