Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Simpeler dan dit kom je denk ik niet zo snel tegen. Want echt, je hebt het zó op tafel! Maar hoe lekker is dit dan ook?! De crispy chili olie is echt fantastisch. Ik dacht altijd: hoe kan een chili olie nou zo bijzonder zijn? Nu weet ik het! En deze is nog niet eens zelfgemaakt! Binnenkort dus ook nog een recept voor zelfgemaakte (crispy) chili olie, want dat wil ik nu ook wel eens proberen!

Maar voor de snelle en lekkere hap, koop je gewoon deze crispy chili olie bij de toko. Lekker makkelijk! Zo serveer je deze supersnelle Chinese komkommersalade bij een noedel- of rijstgerecht. Bijvoorbeeld bij deze Chinese noedels (deed ik ook). Maar sindsdien ben ik er een beetje fan van, dus maak ik het eigenlijk voor bij ongeveer elk noedel- of rijstgerecht :p

Een makkelijke en lekkere manier namelijk om toch nog wat extra groenten binnen te krijgen. En een heerlijke frisse en pittige tegenhanger van een hartig (en misschien wat vettig) bord noedels!

Geniet ervan 🙂

Chinese komkommersalade met chili olie
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Chinese komkommersalade

Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 15 min
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el lichte sojasaus
  • mespunt zout
  • mespunt suiker
  • 1 tl sesamolie
  • 2 – 3 tl crispy chili olie
  • 1 el sesamzaadjes (garnering)

Instructies

  • Halveer de komkommer en schraap hier de zaadjes uit met een lepeltje. Gooi de zaadjes weg en snijd de rest van de komkommer in stukjes.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze, roer samen met de overige ingrediënten door de komkommer. Ik vond de chili olie niet zo heel pittig, dus ben vooral royaal met de hoeveelheden! Bestrooi de komkommersalade op het laatst met wat sesamzaadjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling