Carbonara ramen noodles

Carbonara ramen noodles

Dit is echt een méga lekker gerecht! Wel echt super machtig (vind ik), maar de smaken zijn echt fantastisch lekker! Wel een echt fusion gerecht, want ik denk dat zowel de Italianen als de Japanners dit niet echt waarderen, maarja als iets lekker is, waarom niet hè?!

Voor dit recept gebruik ik de kant-en-klare ramen bouillon van Itsu (no-spon). Ik zag die in de supermarkt staan en was gewoon benieuwd. En ik was blij verrast! Echt een lekkere bouillon en heerlijk romig wat perfect past bij deze carbonara ramen en de soep dus nóg romiger maakt. Ik ben fan en zal het zeker vaker gebruiken!

Verder gebruik ik guanciale in dit recept, ik zie het bij steeds meer supermarkten liggen. Maar kun je dit nou niet vinden, dan kun je ook pancetta of gerookt spek gebruiken. Persoonlijk vind ik guanciale lekkerder, maarja je moet het natuurlijk wel kunnen krijgen!

Geniet ervan 🙂

Carbonara ramen noodles
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Carbonara ramen noodles

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram guanciale
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el zwarte peper(korrels)
  • 4 grote eidooiers
  • 50 gram pecorino geraspt
  • 2 tl crispy chili oil
  • 1 tl vetsin
  • 1,5 liter ramen bouillon
  • 300 gram dunne noodles

Topping

Instructies

  • Snijd de guanciale in stukjes en bak in een droge soeppan mooi bruin en krokant. Schep het vlees uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en pureer dit samen met 1 el zwarte peper(korrels) in een blender of keukenmachine.
  • Bak de puree in het bakvet van de guanciale totdat het lekker begint te geuren en net gaar is. Dit duurt een paar minuutjes.
  • Mix de eidooiers samen met de geraspte pecorino, 2 tl crispy chili oil en de vetsin in een apart kommetje goed door elkaar tot een mooi romig mengsel en zet even opzij.
  • Voeg de ramen bouillon toe aan de soeppan met de gebakken puree en roer goed door elkaar.
  • Kook de eieren mooi zacht, in zo'n 5 tot 6 minuutjes. Laat ze schrikken en pel ze. Leg opzij voor de garnering.
  • Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze af en verdeel ze over 4 kommen.
  • Roer het eidooier-pecorino mengsel door de ramen bouillon totdat je een heerlijke dikke romige soep hebt. Verdeel dit over de kommen.
  • Garneer met de uitgebakken guanciale, een half eitje per kom, extra pecorino, crispy chili oil, zwarte peper en verse peterselie.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.