Chocolade cantuccini met hazelnoten

Chocolade cantuccini met hazelnoten

Een hele tijd geleden maakte ik al eens cantuccini met witte chocolade en pistachenootjes. En dat is zeker niet de traditionele versie, maar wel een erg lekkere variant. Ik vind pistache en witte chocolade namelijk a match made in heaven! Nog zo’n combinatie vind ik chocolade en hazelnoot. Nutella heeft dat bijvoorbeeld ook goed begrepen :p Dus met deze chocolade-hazelnoot cantuccini kunnen we dan denk ik ook niet mis gaan!

Het basisrecept is in principe hetzelfde voor elke cantuccini. Maar juist met de smaken en vulling kun je heerlijk variëren! En wat we hier natuurlijk nog anders aan doen, is het toevoegen van cacao aan het deeg om chocolade deeg te maken! Dan nog wat extra chocolade door het deeg en natuurlijk de hazelnoten!

En dan krijg je dus deze heerlijke knapperige Italiaanse koekjes. Die een beetje naar nutella smaken, maar vooral heel erg lekker zijn! Eet ze bij de koffie of thee en ja dat kan prima op elk moment van de dag! Of je er nu in de ochtend, middag of avond zin in hebt 😉 Eet het lekker tussendoor.

Smakelijk!

Chocolade cantuccini met hazelnoten

Chocolade cantuccini met hazelnoten

Voorbereiding 25 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 55 min
Porties: 24 cantuccini

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 el honing
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • mespunt zout
  • 150 gram hazelnoten
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren met de suiker tot een bleek en luchtig mengsel dat in volume ongeveer is verdubbeld. Mix hier de honing en vanillesuiker doorheen. Meng de bloem cacao, het zout en het bakpoeder in een aparte kom, zeef dit boven het eimengsel en roer er met een stevige lepel een dit beslag van. Roer hier vervolgens ook de hazelnoten doorheen. Hak de chocolade fijn en meng dit ook door het deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol op een bebloemd werkblad 2 grote platte rollen van het deeg. Hier snijd je straks de plakjes cantuccini van, dus zorg dat je een mooie platte ovale vorm hebt. Bak de rollen in 20 - 25 minuten 'gaar' in de oven. De buitenkant moet wat harder en lichtbruin zijn.
  • Laat de rollen deeg ongeveer 10 minuutjes afkoelen en snijd er plakken van, dit lukt het beste met een broodmes. Leg de plakjes cantuccini vervolgens op de bakplaat, naast elkaar, en bak nog 8 minuutjes totdat ze mooi krokant zijn. Laat de cantuccini vervolgens afkoelen op een ovenrooster of afkoelrek. Je kunt de cantuccini bewaren in een luchtdichte doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling