Nacho’s zijn één van mijn guilty pleasures. Heerlijk voor een zomerse avond op het terras of in de tuin. Maar ook lekker op een donkere avond, lekker binnen op de bank met een wijntje of biertje erbij. Terwijl het buiten regent of sneeuwt. Ik eet het ook af en toe lekker als hoofdgerecht met een frisse salade erbij. Niet zo gezond, maar wel heel lekker!
Je kunt nacho’s op zoveel verschillende manieren maken. Ik vind deze variant lekker simpel en toch smaakvol. Soms doe ik er ook wat gegrilde maiskorrels doorheen, om nog een extra frisse bite toe te voegen.
Je serveert de nacho’s het best met frisse crème fraîche en zelfgemaakte guacamole. Ook heel lekker als onderdeel van een tapasmaaltijd. De Mexicaanse smaken passen namelijk ook perfect bij de Spaanse keuken.
Smakelijk!
Nacho’s met gehakt en jalapeño pepers
Ingrediënten
- 1 zak tortillachips
- 400 gram rundergehakt
- 2 el cajun kruiden zonder zout
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 el jalapeño pepers uit pot of naar smaak
- 100 gram geraspte oude kaas
- 250 ml crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de uien en knoflook schoon en snipper deze. Maak ook de puntpaprika’s schoon en snijd deze in blokjes. Rul het gehakt in een grote wokpan. Roer de cajunkruiden door het gehakt. Proef of er voldoende smaak aan zit en voeg eventueel extra cajunkruiden toe (naar smaak). Bak de uien en knoflook even met het gehakt mee totdat deze glazig zijn. Bak vervolgens de paprika even mee. Het is lekker als deze nog knapperig is. Roer er vervolgens de jalapeñopepers doorheen.
- Verdeel de tortillachips over een grote ovenschaal. Schep hier het gehaktmengsel overheen. Verdeel er ook de geraspte oude kaas overheen. Zet de nacho’s in de oven totdat de kaas is gesmolten. Eventueel kun je ook even de grill aanzetten, voor een extra knapperig laagje. Verdeel de crème fraîche over de nacho’s of serveer dit er los bij.
- Serveer als hapje bij de borrel of als onderdeel van een tapasmaaltijd. Je kunt het ook als hoofdgerecht eten, serveer er dan een frisse salade bij.