Mexicaanse nacho kapsalon

Nacho kapsalon met cheddar

Wist jij dat het 24 februari nationale tortillachip dag is? Ik wist dat ook niet :p Totdat Willy Nacho me daarop attent maakte en me een leuk nachopakket opstuurde. Nou ben ik wel fan van nacho’s, dus besloot ik er een soort nachoschotel meets kapsalon mee te maken. Perfect voor de Carnaval ook!

Niet gezond, wel lekker. Fastfood kun je prima zelf maken, en vaak is het dan ook nog eens veel lekkerder dan wanneer je het bestelt. Dat geldt in ieder geval zeker voor deze nacho kapsalon 🙂 Het sausje heb ik overigens gejat van mijn burrito’s, zodat het een soort knoflook-crème fraîche sausje is. Dus ook daar nacho’s meet kapsalon!

Ik raad je wel aan om voor dit recept zelfgemaakte cajun kruiden te gebruiken, of cajun kruiden zonder zout te kopen. De meeste cajun kruiden bevatten namelijk zóveel zout, dat er verder weinig andere smaak vanaf komt, maar waarvan je gerecht wel méga zout wordt. Zou jammer zijn..

Smakelijk!

Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Nacho kapsalon

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Nacho kapsalon

  • 800 gram kippendijen
  • 4 el cajun kruiden
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 grote zak tortillachips
  • 1 zakje geraspte cheddar

Crème fraîche aus

  • 200 gram crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el uitenpoeder
  • zout en peper
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • paar druppels citroensap

Nacho kapsalon afmaken

  • 1 zakje ijsbergsla
  • 2 jalapeñopepers

Instructies

Nacho kapsalon

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, op de grillstand.
  • Snijd de kippendijen in dunne reepjes en kruid ze rondom goed met de canjun kruiden.
  • Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de kipreepjes gaar.
  • Doe de tortillachips in 1 grote of meerdere kleine ovenschalen. Verdeel hier de kipreepjes overheen en bestrooi met de geraspte cheddar.
  • Grill dit in de oven totdat de cheddar gesmolten is.

Crème fraîche saus

  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Meng met de overige ingrediënten voor de saus en breng op smaak met peper en zout.

Nacho kapsalon afmaken

  • Haal de nacho kapsalon uit de oven. Verdeel de ijsbergsla er overheen. Snijd de jalapeño's in ringetjes en verdeel dit ook over de kapsalon.
  • Schep de saus er op en serveer!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.