Nacho’s met Spaanse knoflookkip

Nacho’s met Spaanse knoflookkip

Misschien ziet dit er een beetje gek uit, maar ik zag dus zwarte tortillachips liggen bij de Sligro en die móest ik natuurlijk proberen :p Als je net zo van vreemde en nieuwe dingen houdt als ik, dan snap je me waarschijnlijk wel! En uiteindelijk smaakte de zwarte tortillachips niet echt anders dan de gewone, maar leuk was het wel! Je moest de blikken zien van mijn gasten :p Naja conclusie is dus dat je dit ook prima met gewone tortillachips kunt maken!

De topping van Spaanse pulled knoflook kip is in ieder geval sowieso fantastisch! Anders dan je gewend bent van pulled chicken en écht herkenbaar Spaans. Met natuurlijk veel knoflook en gerookt paprikapoeder. Een beetje fusion dus, maar de smaken passen gelukkig érg goed bij elkaar 🙂

Ik serveerde de nacho’s zelf met crème fraîche omdat dat de vettige smaken zo mooi compenseert. Maar ik kan me voorstellen dat het ook heel erg lekker is met aïoli (heb er namelijk stiekem ook een paar in de aïoli gedipt :p), maar dan eet je dus wel echt vet op vet en ongezond op ongezond :p Maarja, zolang het maar lekker is he!

Smakelijk 🙂

Nacho's met Spaanse knoflook pulled chicken
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Zwarte nacho’s met Spaanse knoflookkip

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 1 schaal nacho’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen
  • 6 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • scheut witte wijn
  • mespunt chili flakes
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • scheutje kookroom
  • verse peterselie
  • 1 zak (zwarte) tortillachips
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • crème fraîche of aïolie om te dippen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Kook de kippendijen 15 minuutjes in kokend water. Haal ze er vervolgens uit en laat afkoelen totdat je ze (met een vork) uit elkaar kunt trekken zodat je 'pulled chicken' krijgt.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflookplakjes totdat ze net zacht zijn. Voeg dan het paprikapoeder toe en roer even door.
  • Blus af met een scheut witte wijn. Roer even en voeg dan de chili flakes, kookroom, het kipbouillonblokje en de kip toe. Roer alles goed door elkaar en laat even pruttelen totdat het meeste vocht verdampt is en de saus goed aan de kip blijft hangen. Roer er dan ook wat verse peterselie doorheen.
  • Verdeel de nacho's over een ovenschaal. Verdeel daar het kipmengsel overheen en bestrooi met de geraspte mozzarella. Grill in de oven totdat de kaas is gesmolten. Serveer met crème fraîche of aïoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.