Toen ik laatst weer een keer een Marokkaanse bastilla maakte, wilde ik daar graag een simpele salade bij maken. En ondanks dat deze salade vrij simpel is, is ie wel heel erg lekker! De rozijnen bijvoorbeeld, voegen een heerlijke zoete smaak aan de salade toe. Samen met de couscous, pistachenootjes en verse groenten, is dat een erg lekkere combinatie 🙂
Die helemaal afgemaakt wordt door de notige dressing met arganolie en ras el hanout. Een beetje peper en zout erbij en de dressing (en salade) is perfect op smaak.
Serveer deze salade als hoofdgerecht, bijgerecht bij een Marokkaans vleesgerecht (bijvoorbeeld bij een tajine), maar het is ook erg lekker als lunch. En als je lekker veel maakt, dan kun je de salade als avondeten eten én de volgende dag als lunch. Is mij in ieder geval erg goed bevallen 🙂
Smakelijk!
Marokkaanse salade met couscous en kikkererwten
Ingrediënten
- 100 gram couscous
- 100 gram sultana rozijnen
- 1 winterpeen
- 200 gram verse spinazie
- 1 blikje kikkererwten
- 100 gram pistachenootjes
Dressing
- 4 el arganolie
- 1 tl ras el hanout
- 1 tl honing
- zout en peper
Instructies
- Wel de couscous in kokend water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Dek af en wel ondertussen ook de rozijnen (in een apart kommetje) in kokend water.
- Schil de wortel en rasp deze. Meng in een grote kom de spinazie met de gewelde couscous, rozijnen en geraspte wortel. Giet de kikkererwten af, spoel ze af onder koud water en meng dit ook door de salade.
- Maak nu de dressing door alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar te roeren, en breng het op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing en strooi er de pistachenootjes overheen.