Red velvet muffins met witte chocolade

Red velvet muffins met witte chocolade

Nadat ik perfecte blueberry muffins had gebakken, wilde ik dit ook eens proberen met red velvet muffins. Maar dan met een vulling! Wat natuurlijk altijd lastig is.. Uiteindelijk zijn deze red velvet muffins heerlijk geworden! Ook met vulling 🙂 De vulling wordt wat droger door het bakken, maar dat is niet zo erg, omdat je ook al heerlijke smeuïge crème bovenop de muffins doet. Een leuke combinatie dus van de 2 uitwerkingen van dezelfde crème.

Deze red velvet muffins zijn wel het lekkerst als je ze meteen eet. Dan is de bovenkant nog lekker krokant en de vulling nog heerlijk zacht en smeuïg. De meeste dingen zijn natuurlijk het lekkerst als je ze direct eet. Dat geldt dus ook voor deze muffins!

Wil je de vulling extra smeuïg hebben, dan kun je de muffins ook pas vullen na het bakken. Doe alle creamcheese frosting in een spuitzak en doe de kop van de spuitzak bovenin de muffin, net na het bakken. Spuit de muffin goed vol met vulling totdat je ziet dat de muffin wat uitzet en de vulling er bovenuit komt.

Smakelijk!

Red velvet muffins met witte chocolade en roomkaas vulling en topping

Red velvet muffins met witte chocolade

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 grote muffins

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 1 tl rode voedselkleurstof (afhankelijk van hoe sterk de kleurstof is)
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • 1 el cacao
  • mespunt zout
  • 200 gram witte chocolade
  • extra kristalsuiker

Vulling en topping

  • 100 gram monchou
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de kristalsuiker doorheen. Mix hier vervolgens het ei, de rode kleurstof en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak even tussendoor de witte chocolade grof.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena, cacao en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de gehakte witte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.

Vulling en topping maken

  • Mix met de handmixer de monchou en roomboter luchtig. Schraap met een spatel de zijkanten van de mengkom schoon zodat het mengsel volledig op de bodem van de mengkom zit. Mix hier vervolgens voorzichtig het vanille aroma en de poedersuiker doorheen. Spatel alles nog even met een spatel goed door elkaar.

Red velvet muffins bakken

  • Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep een klein laagje van het beslag in 6 grote muffin vormen. Doe hier een eetlepel van de vulling in en dek af met ongeveer 2 keer zoveel beslag als onder de vulling ligt. Strooi nu een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
  • Bak de muffins 20 minuten op 200 graden, verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak nog ongeveer 10 tot 15 minuten. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Prik de satéprikker niet in de vulling. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen. Top de red velvet muffins nu af met de rest van de roomkaascrème. Geniet van je muffins!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling