Muffins met rood fruit en witte chocolade

Muffins met rood fruit en witte chocolade

Toen ik rozenkoekjes maakte met rood fruit en witte chocolade, bedacht ik me dat dit ook wel een heerlijke combinatie voor een muffin kon zijn! Iets andere opbouw natuurlijk, maar het idee is hetzelfde. En inderdaad, ook dat was superlekker! Een heerlijke luchtige fluffy muffin met zachte stukjes witte chocolade. En wat ook lekker is, is dat het gedroogd fruit door de smeuïge binnenkant van de muffins ook weer zacht en smeuïg wordt. Heel erg lekker dus!

Sinds ik een goed basisrecept voor fluffy muffins heb, wil ik graag met verschillende combinaties en smaken experimenteren. Zo maakte ik bijvoorbeeld al eens heerlijke blueberry muffins. Maar testte ik bijvoorbeeld ook al uit hoe een red velvet muffin smaakt en in elkaar zit. En allemaal nog heerlijk fluffy en kruimelig vanbinnen. Een goed basisrecept is het halve werk 🙂

Wil jij dus ook eens lekkere zachte, smeuïge fluffy muffins bakken? Je weet wel, zoals je ze ook bij de bakker kunt kopen? Dan is dit recept echt iets voor jou! En sta vooral vrij om te testen met verschillende smaakcombinaties. Ik vind dit een fijne combinatie, maar er is zoveel meer mogelijk! Veel opties, waarvan je er een aantal waarschijnlijk nog wel terug ziet komen op Eviekookt 🙂

Smakelijk!

Muffins met rood fruit en witte chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 grote muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram gesmolten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • paar druppels rozenaroma
  • 1 tl vanille aroma
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 200 gram witte chocolade
  • 25 gram gevriesdroogd rood fruit
  • kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Mix hier vervolgens het ei, een paar druppels rozenaroma en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak even tussendoor de witte chocolade grof.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je het rood fruit en gehakte witte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag nu in 6 grote muffin vormen. Strooi nu een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
  • Bak de muffins 20 minuten op 200 graden, verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak nog ongeveer 10 tot 15 minuten. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen op een afkoelrek of ovenrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.