Mango curry met tomaat

Mango curry met tomaat

Niet elke maaltijd hoeft vlees te bevatten. Sommige gerechten zijn juist lekkerder met alleen groenten en in dit geval ook fruit. Wist je trouwens dat tomaten officieel ook tot het fruit behoren en niet eens tot de groenten? Dat zou dit dus een curry maken met bijna alleen maar fruit! Nou ziet de gemiddelde Nederlander tomaten niet als fruit, en ik ook niet, dus is dit gewoon een heerlijke groentecurry met mango 😉

Hoewel sommige mensen vinden dat fruit niet in een hartig gerecht hoort. Vind ik dat dat echt wel kan, en dat dat juist heel erg lekker is! Met dit gerecht zoek ik niet alleen die combi op tussen groenten en fruit, maar ook met de smaken uit de Indiase keuken.

De combinatie van de zoete smaken van de tomaat en de mango past goed bij de pittige smaken van de rode peper, kerrie en mosterdzaadjes. Door kokosmelk toe te voegen wordt de curry mooi romig en iets zachter. Ik vind het lekker om deze curry te serveren met pandan rijst of versgebakken naan brood.

Smakelijk!

Indiase mango curry met tomaten en cashewnoten

Mango curry met tomaat

Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram pandanrijst
  • zonnebloemolie
  • 1 el mosterdzaad geel of zwart
  • 3 el kerrie
  • 1 el kurkuma
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • stukje gember van ongeveer 3 cm
  • 1 el kerrieblaadjes gedroogd of vers
  • 4 groene kardemompeulen zaadjes fijngestampt
  • 6 romatomaten
  • 400 ml kokosmelk 1 blik
  • 1 grote mango
  • zout en peper
  • bosje verse koriander
  • 100 gram cashewnoten grof gehakt

Instructies

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verhit de zonnebloemolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg hier de mosterdzaadjes aan toe en bak deze ongeveer een halve minuut, totdat ze beginnen te 'springen'. Voeg dan het kerriepoeder en de kurkuma toe en bak dit enkele minuten mee totdat het begint te geuren. Maak de ui, knoflook en rode peper schoon en snipper deze. Voeg dit toe aan de kruiden en bak eventjes mee. Wordt het te droog? Voeg dan nog een beetje zonnebloemolie toe. Maak vervolgens de gember schoon en rasp deze bij de kruiden in de pan. Voeg nu ook de kerrieblaadjes (verkruimeld) en de gestampte kardemomzaadjes toe. Bak alles nog even mee.
  • Snijd de romatomaten in grove stukken en voeg deze toe aan het kruidenmengsel. Bak dit nog een paar minuutjes mee. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het een paar minuten pruttelen. Maak de mango schoon en snijd deze in dunne repen of plakjes, voeg de mango ook toe aan het tomaten-kruidenmengsel en warm dit even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de cashewnoten en koriander grof. Serveer de curry met pandanrijst of versgebakken naan brood. Garneer de mango curry met de grof gehakte cashewnoten en verse koriander. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling