Een heerlijk en supermakkelijk bijgerecht, dat ook nog eens heel erg gezond is! Ik vind dit echt een topgerecht omdat je het met zoveel andere hoofdgerechten kunt combineren. Ik maak deze groenten bijvoorbeeld vaak in de zomer met een gebakken visje of een lamskoteletje. Voor mij is dit dan ook voldoende als avondeten. Een lekker koolhydraatarm avondmaaltje.
Of je kunt het eten bij een Marokkaanse stoofschotel of tajine. Dan vind ik het lekker om er ook een pannetje parelcouscous bij te koken. Meng dit na de kooktijd met een klontje boter en een eetlepel ras el hanout of couscouskruiden (van de Turkse supermarkt).
Ideaal dus als je wat meer tijd wil besteden aan het hoofdgerecht en nog op zoek bent naar een lekker en makkelijk bijgerecht.
Smakelijk!
Gegrilde groenten uit de oven
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 grote rode uien
- 2 rode puntpaprika's
- 1 grote vleestomaat
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes in grove blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in parten. Maak de paprika's schoon en snijd deze ook in stukken van ongeveer 2 bij 2. Snijd ook de vleestomaat in grove stukken. Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Meng alle groenten met 1 à 2 el olijfolie en peper en zout naar smaak in een ovenschaal en bak de groenten ongeveer 20 minuten in de oven.