Lam shawarma met gegrilde groenten

Lam shawarma met gegrilde groenten

Mijn vriend dacht dat ik shoarma verkeerd spelde en uitsprak.. Maar shawarma is wel degelijk iets anders dan shoarma! Ik zag voor het eerst lams shawarma voorbijkomen bij twee dames in een aflevering van My Kitchen Rules en sindsdien stond het op mijn to do lijstje! Want ondanks dat het bij hen mislukte, leek het mij wel érg lekker!

Want wat is shawarma dan? Nou in dit geval is het heerlijk kruidig gestoofd lamsvlees, waar je uiteindelijk krokant pulled lam van maakt. Dat is toch wel anders dan shoarma? Of is het misschien een wat luxere variant van shoarma? Maakt op zich niet zo heel veel uit, uiteindelijk is het namelijk vooral gewoon heel erg lekker :p

Ik serveerde de shawarma met gegrilde groenten, zelfgemaakte Griekse pita en zelfgemaakt knoflooksaus. Waarschijnlijk ben je toch thuis als het vlees in de oven zit. In die tijd heb je ook wel tijd om deeg voor je pita’s te maken, deze uit te rollen en te bakken. En geloof mij: als je deze pita’s een keer hebt gegeten wil je nooit meer iets anders. En ze passen dus echt perfect bij de lams shawarma! Win-win dus 🙂

Smakelijk!

Lams shawarma met gegrilde groenten en zelfgemaakte pita
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Lam shawarma met gegrilde groenten

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Marineren:1 dag
Totale bereidingstijd: 1 dag 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 800 gram lamsbout zonder bot

Marinade

  • 1 sjalot
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el kardemom
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 citroenen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl piment
  • zout en peper
  • arganolie of zonnebloemolie

Gegrilde groenten

  • 6 rode uien
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 courgette
  • arganolie of zonnebloemolie
  • peper en zout

Instructies

Marinade

  • Maak de sjalot en de knoflook voor de marinade schoon en hak in stukjes. Pureer alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine tot een smeuïge kruidenpasta. Smeer hier het lamsvlees mee in en laat afgedekt het liefst 1 nacht (maar tenminste 2 uur) marineren.

Lam shawarma

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een klein laagje water in een ovenschaal en leg daar het lamsvlees in. Dek goed af met aluminiumfolie en zet het lamsvlees 3 uur in de oven.

Gegrilde groenten

  • Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Maak de paprika's schoon en snijd deze ook in grove (hapklare) stukken. Maak de uien schoon en snijd deze in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd grote exemplaren eventueel doormidden of in kwarten. Meng met wat olie, peper en zout in een grote ovenschotel. Dek af totdat het vlees 3 uur in de oven heeft gezeten.
  • Haal het aluminiumfolie van het vlees af en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Roer een keer goed door zodat de marinade overal komt. Verdeel in een enkele laag over de ovenschotel en zet terug in de oven zonder folie er over. Zet nu ook de ovenschaal met groenten in de oven. Bak nog zo'n 30 minuten in de oven. Eventueel kun je de laatste 5 minuten de grill aanzetten voor een krokant laagje op het vlees en wat schroeirandjes op de groenten.

Notities

Tip! Serveer met zelfgemaakte pita en knoflooksaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.