Rolo chocolate chip cookies

Rolo chocolate chip cookies

Dit recept was onderdeel van mijn het-huis-leeg-bakken project! Ik had namelijk nog rolo’s liggen en kon me dit geweldige idee nog herinneren van Annabella’s Foodblog. Dus ik transformeerde mijn basis cookie recept naar deze heerlijke rolo koekjes 🙂 Waardoor het recept toevallig heel dicht bij die van Annabella komt, maarja dat is in dit geval dus toeval. Voor het idee gaan natuurlijk wel alle credits naar haar!

Dus heb je nog rolo liggen? Ga dan vooral aan de slag met deze heerlijke koeken! En heb je geen rolo’s in huis? Dan is dit recept gewoon een goed excuus om ze te kopen 😉 En haal vooral een pakje extra, want los zijn ze natuurlijk ook super lekker!

De rolo’s karamelliseren zo heerlijk in de oven waardoor de koekjes ook nog hier en daar een lekker extra krokant randje krijgen. Waardoor de koekjes dus éxtra lekker worden! Wil je mooie ronde koekjes krijgen? Maak ze dan mooi rond door met een grote koekjesuitsteker, bakring of schaaltje (op z’n kop) de koekjes rond te bewegen. Zo krijg je een prachtig mooi rond koekje!

Geniet ervan!

Rolo chocolate chip cookies
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Rolo chocolate chip cookies

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 25 min
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • mespunt zout
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 150 gram rolo
  • 150 gram melkchocolade (eventueel met stukjes butterscotch)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak het koekjesdeeg door de roomboter met de basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge en luchtige massa hebt.
  • Meng in een aparte kom de bloem, maizena, mespunt zout, bakpoeder en bakingsoda en zeef dit vervolgens boven het botermengsel. Roer met een houten lepel tot een mooi dik deeg.
  • Hak de melkchocolade in stukjes en roer dit samen met de rolo's (houd er 12 achter) met de houten lepel door het beslag.
  • Maak met een ijsschep 12 grote bollen en leg ze op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bolletjes deeg, de koekjes gaan nog wat uitlopen namelijk. Bak de koekjes vervolgens in 8 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Druk een achtergehouden rolo in het midden van elke koek. Verplaats de koeken na 10 minuten van de bakplaat naar een afkoelrek en laat daar volledig afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling