Bloemkoolpuree vind ik echt een van de beste bijgerechten! Met dit recept krijg je een heerlijke smeuïge en smaakvolle bloemkoolpuree. Die een klein beetje zoet is van de bloemkool, maar ook heerlijk hartig door de bouillon!En heerlijk romig door de kookroom en melk! En voor nog wat extra smeuïgheid voeg je een klontje boter toe bij het pureren.
Ik vind het heerlijk om bloemkoolpuree bij een gerecht te serveren in plaats van aardappelpuree. Hoewel een goede aardappelpuree natuurlijk ook superlekker is, krijg je met deze bloemkoolpuree lekker veel groenten binnen, zonder dat je het door hebt. Dat is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen 😉
Geloof mij, probeer deze bloemkoolpuree eens en je bent om! En ben je er net zo gek op als ik? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten die je kunt uitproberen. Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn Marokkaanse kip, Indiase viscurry uit de oven of gestoofde kalfswangetjes. Allemaal met bloemkoolpuree uiteraard!
Smakelijk 😉
Bloemkoolpuree maken
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1,5 liter kippenbouillon
- scheutje kookroom
- 1 kopje warme melk
- zout en peper
Instructies
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in de bouillon in zo'n 10 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de roosjes). Maak de bloemkoolpuree vervolgens door de bloemkool samen met de kookroom, een soeplepel kippenbouillon en de warme melk te pureren in de keukenmachine. Breng goed op smaak met zout (en eventueel peper).