Pasta pesto verde

Pasta pesto verde

Een echte Italiaanse klassieker is pasta pesto. Italiaans eten staat erom bekend dat het zo heerlijk simpel is. Daar is dit gerecht een mooi voorbeeld van. Zelf groene pesto maken is ook supersimpel als je een keukenmachine of staafmixer hebt. Ik maak mijn pesto’s eigenlijk altijd zelf, zo kun je ook zelf bepalen wat je in de pesto wil doen en hoe sterk je deze wil maken.

In deze groene pesto gebruik ik hazelnoten en pijnboompitten. De traditionele pesto genovese maak je officieel alleen met pijnboompitten. Maar ik vind de smaak van hazelnoten er ook erg goed bij passen. Je kunt een groene pesto ook maken met walnoten, pecannoten, paranoten of bijvoorbeeld amandelen. In principe leent bijna elke notensoort zich hiervoor. Ik zou alleen niet zo snel voor pinda’s kiezen, omdat je dan meer een pindakaas pesto krijgt dan een lekkere groene pesto.

Als pasta kies ik voor spaghetti omdat ik vind dat de saus zich hier mooi aan hecht. Maar ook hier kun je eindeloos variëren. Maak het bijvoorbeeld eens met penne of tagliatelle. En houd je van een beetje extra pit, snijd er dan een rood pepertje doorheen.

Heerlijk en supermakkelijk voor op een doordeweekse avond. Smakelijk!

Pasta pesto verde - Pasta met groene pesto
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 2 stemmen

Pasta pesto verde

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram hazelnoten
  • 1 flinke bos basilicum
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking in ruim gezouten water al dente. Al dente gekookte pasta is net wat steviger dan compleet gaar gekookte pasta. Daardoor behoudt de pasta een stevige bite. Rooster ondertussen de pijnboompitten en de hazelnoten in een pannetje op laag vuur totdat de pijnboompitten lichtbruin zijn.
  • Doe voor de pesto de pijnboompitten, hazelnoten, de takjes basilicum, de geraspte kaas en de knoflook in een keukenmachine. Voeg hier het sap van een halve citroen aan toe, wat zout en peper naar smaak en een flinke scheut olijfolie (4 – 5 eetlepels). Gebruik de pulseerstand van de keukenmachine zodat de pesto niet te fijngemalen wordt. Als de pesto te stevig is, kun je er nog wat extra olie aan toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.