Basisrecept bloemkoolpizza pizzabodem

Bloemkoolpizza: Basisrecept bloemkoolbodem

Sinds ik de bloemkoolpizza van Magioni heb gegeten, staat het al op mijn lijstje om zelf eens een keer zo’n bloemkoolbodem te maken. Ik heb namelijk wel eens eerder bloemkoolpizza’s gemaakt, maar dat leek dan niet echt op een pizzabodem. Dat was eigenlijk gewoon bloemkool met kaas en ei. Dan krijg je eerder een soort omelet dan een pizzabodem.. Dat was dus niet waar ik naar op zoek ben.

Dus ben ik aan de slag gegaan met het uitproberen van pizzadeeg, met bloemkool er doorheen. Nou moet ik toegeven dat in deze bodem nog niet zo heel veel bloemkool zit. Maar hij is wel superlekker geworden én je proeft de bloemkool er toch wel doorheen. Ik vind het best in de buurt komen van de Magioni pizzabodem. Wel wil ik proberen om een volgende keer meer bloemkool in het deeg te verwerken. Ondanks dat dit recept dus nog niet precies is wat ik wil, is het wel érg lekker en wil ik het dus wel alvast met je delen.

Tegen de tijd dat ik weer eens kan experimenteren met de pizzabodem, zal ik kijken hoeveel meer bloemkool ik aan het deeg kan toevoegen en daarbij dit recept ook updaten 🙂 Bookmark het recept dus gewoon zodat je altijd het meest recente recept hebt opgeslagen.

Overigens werkt deze bloemkoolbodem gewoon met alle toppings 🙂 Natuurlijk heb ik al wat pizza ideeën voor je, maar je kunt ook gewoon een pizza topping naar keuze gebruiken. Ik ben benieuwd hoe deze bloemkoolpizza jullie bevalt en hopelijk vind je ook dat het in de buurt komt van de Magioni bloemkoolpizza én natuurlijk hoop ik dat je het vooral gewoon erg lekker vindt. Je kunt altijd opmerkingen, vragen of tips in de comments onder het recept achterlaten voor me.

Smakelijk!

Basisrecept bloemkoolpizza pizzabodem
Pin recept Delen op Facebook
4 van 7 stemmen

Bloemkoolpizza: Basisrecept bloemkoolbodem

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Rijzen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 2 grote pizza’s
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • standmixer met deeghaak

Ingrediënten

  • kleine bloemkool
  • 460 gram bloem
  • 9 gram gedroogde gist
  • 300 ml lauw water
  • 1 el suiker
  • 1,5 tl zout
  • 4 el olijfolie

Extra

  • bloem
  • olijfolie

Instructies

  • Doe het lauw water in een grote kom (mengkom van de standmixer) en meng hier de suiker en gist doorheen. Laat dit 10 minuten staan totdat het begint te schuimen. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook deze 5 minuten in licht gezouten water. Pureer de bloemkool in de keukenmachine.
  • Voeg de bloem, het zout, 4 el olijfolie en 150 gram van de gepureerde bloemkool toe aan het schuimende gist en kneed dit 15 minuten met de deeghaak van je standmixer. Vet ondertussen een andere kom in met wat olijfolie. Na 15 minuten heb je een slap en nog net plakkerig deeg. Doe dit over in de andere kom en rol het deeg door de olijfolie. Dek af met plasticfolie en laat een uur rijzen. Je deeg verdubbelt dan in hoeveelheid
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Bestrooi je werkblad goed met bloem en leg een deegroller klaar. Pak de helft van het deeg en stort dit uit op je bebloemde werkblad. Strooi ook nog wat bloem over het deeg en over je deegroller. Het deeg is vrij plakkerig en slap/nat. Om het uit te rollen en te vormen heb je dus best wat bloem nodig om ervoor te zorgen dat het niet plakt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol de helft van het deeg uit tot een mooie ronde pizza en leg dit op de bakplaat. Vouw de randjes van de pizza om zodat je een mooie rand krijgt. Prik de bodem in met een vork en bestrijk de hele pizza (ook de randjes) met wat olijfolie. Doe dit vervolgens ook met de andere helft van het deeg. Bak de pizzabodems zo in 10 tot 15 minuten lichtbruin. Of beleg de ongebakken pizzabodems met saus en een topping naar keuze
4 from 7 votes (7 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.