Kippendijen in Madeira roomsaus

Kippendijen in Madeira roomsaus

Ik vind koken met drank heerlijk! Dat geeft namelijk zo’n lekkere diepgang aan je gerechten. En aangezien ik vorig jaar op Madeira ben geweest, wilde ik graag ook eens koken met Madeira wijn. Een heerlijke zoete port-achtige wijn.

Dus ik maakte een heerlijk gerecht met kip en Madeira wijn. Eigenlijk vrij simpel: gebakken kippendijen in een roomsausje met Madeira en champignons. En ondanks dat het zó simpel is, zit he écht bomvol smaak. Zoals je van mijn recepten gewend bent natuurlijk 🙂

Wij dronken er rode wijn bij, maar dat was eigenlijk niet zo’n goede combi. Michelle van Mies’ Winejournal adviseert er een vette Chardonay bij 🙂 Past er een stuk beter bij dan een rode wijn!

Smakelijk 🙂

Kippendijen in madeira roomsaus met champignons
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Kippendijen in Madeira roomsaus

Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijen
  • peper en zout
  • flinke klont boter
  • 2 uien
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 el bloem
  • 350 ml madeira wijn
  • 350 ml kippenfond
  • 250 ml kookroom
  • extra peper en zout naar smaak
  • bosje verse peterselie

Instructies

  • Snijd de kippendijen in iets kleinere stukken, maar niet te klein (zo'n 4 stukken per dij). Kruid rondom goed met peper en zout.
  • Verhit een flinke klont boter in een diepe stoofpan. Bak de kippendijen aan beide kanten mooi bruin. Schep ze uit de pan en zet opzij.
  • Maak de ui schoon en snijd in ringen. Bak de uienringen in hetzelfde bakvet als waar je de kip in hebt gebakken.
  • Snijd de grote champignons in vieren en de kleintjes doormidden en bak ze ook even mee met de ui.
  • Voeg dan de bloem toe en bak zo'n 2 minuutjes mee.
  • Voeg dan de madeira, kippenfond en kookroom toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
  • Voeg de kip toe en roer nog eens door. Zet het vuur laag en laat de kip ongeveer een uurtje stoven (zonder deksel) totdat de kip gaar is en de saus mooi ingedikt is.
  • Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout en garneer met verse peterselie.

2 gedachten over “Kippendijen in Madeira roomsaus”

    • Ohh dat is jammer, je kunt ook Sherry gebruiken of Tawny port, wordt de saus waarschijnlijk wel wat donkerder, maar denk dat het wel lekker is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling