Portugees stoofvlees met Madeira

Portugees stoofvlees met Madeira

Ik ben gek op stoofvlees, op de Portugese keuken en op chouriço, en dit recept brengt al die heerlijke dingen bij elkaar! Ik heb al eens Portugees stoofvlees gemaakt, maar deze is weer net iets anders. Onder het mom van ‘je kunt nooit voldoende recepten voor stoofvlees hebben’ :p

Dit Portugees stoofvlees maakte ik met Madeira en ik roerde er ook een beetje room doorheen zodat je een heerlijk romig stoofvlees krijgt met vlees dat zó uit elkaar valt. Met een lekker knapperige en zoutige touch van de chouriço.

Probeer hier wel echt Portugese chouriço voor te gebruiken, dit smaakt echt heel anders dan Spaanse chorizo en is echt mega lekker! Ik bestel mijn Portugese producten vaak bij Portugeseproducten.nl (hebben ze ook heerlijke Portugese wijnen), maar als je het ergens anders kunt vinden, ook prima natuurlijk 🙂

Smakelijk!

Portugees stoofvlees met Madeira en chouriço
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Portugees stoofvlees met Madeira

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • 2 el paprikapoeder
  • klont boter
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 350 ml Madeira wijn
  • 350 ml runderfond
  • verse nootmuskaat naar smaak
  • 200 ml kookroom
  • 1 Portugese chouriço
  • verse koriander of peterselie
  • chiliflakes

Instructies

  • Snijd het vlees in even grote blokjes en kruid rondom goed met peper, zout en het paprikapoeder. Schep goed door elkaar.
  • Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hier het vlees rondom in bruin, doe dit evt. in porties als het in één keer niet past.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Voeg ze toe aan het vlees in de pan en bak een paar minuten mee.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan het vlees en bak 2 minuutjes mee.
  • Voeg dan de bloem toe en bak dit ook nog zo'n 3 minuutjes mee.
  • Blus die af met de Madeira wijn en het runderfond. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de verse nootmuskaat.
  • Laat dit zo'n 2 tot 3 uur stoven met het deksel op de pan of totdat het vlees mooi mals is. Haal het laatste half uur het deksel van de pan.
  • Roer er vervolgens de room doorheen en laat nog even indikken tot een mooie dikke stoofpot.
  • Snijd ondertussen de chouriço worst in plakjes en bak de plakjes mooi bruin en krokant in een koekenpan.
  • Roer op het allerlaatste moment de chouriçoplakjes door het stoofvlees en garneer met verse koriander (of peterselie) en chiliflakes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.