Pandan cakerol met hazelnootvulling

Pandan cakerol met hazelnootvulling

Yes, het is gelukt! De vorige keer dat ik een cakerol probeerde te maken, was de cake helemaal gescheurd, superjammer. Dus ging ik op internet zoeken wat ik fout deed en daar vond ik de geweldig tip om de cake nog warm losjes op te rollen in een theedoek en daarin af te laten koelen. Zo is de cake al gerold, en scheurt ie dus niet als je ‘m op gaat rollen. Supertip! Maar geen idee meer waar ik deze tip had gevonden..

En natuurlijk bracht ik mijn cakerol weer op smaak met pandan! Because what’s better than pandan? :p Een mooie groene fluffy cake met een zachte vulling van hazelnoten en witte chocolade. Met ook nog wat witte kinderbueno bovenop! Klinkt als een feestje, toch?

Ik zou ‘m zeker eens uitproberen, zeker als je net zo’n fan bent van pandan als ik! En houd je niet zo van hazelnoot? Je kunt de cake natuurlijk ook vullen met een simpele botercrème en monchouvulling. Keuze genoeg!

Smakelijk 🙂

Pandan cakeroll met hazelnootvulling en witte bueno
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pandan cakerol met hazelnootvulling

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Afkoelen en vullen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 35 minuten
Porties: 1 cakeroll
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • platte bakvorm/bakplaat
  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • poedersuiker

Beslag

  • 4 grote eieren (gesplitst)
  • 110 gram suiker (verdeeld in 50 gram en 60 gram
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el pandanpasta
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 70 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling

  • 200 gram hazelnoten
  • zonnebloemolie of melk optioneel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3 el poedersuiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

Topping

  • witte kinderbueno

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg een theedoek klaar en bestrooi deze met een dun laagje poedersuiker.

Beslag

  • Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom.
  • Mix de eidooiers met 50 gram van de suiker mooi luchtig totdat het in volume is verdubbeld.
  • Mix er dan de pandanpasta, het vanille extract en de zonnebloemolie doorheen. Spatel het zelfrijzend bakmeel er vervolgens voorzichtig doorheen.
  • Mix de eiwitten mooi luchtig tot mooie pieken. Voeg vervolgens lepel voor lepel 60 gram suiker toe. Voeg steeds pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door het eiwit.
  • Spatel heel voorzichtig het eiwit (in delen) door het beslag heen totdat je een mooi luchtig egaal beslag hebt.
  • Spatel het voorzichtig op de bakplaat en spreid evenredig uit. Bak in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Kiep de cake (op z'n kop) op de theedoek en trek voorzichtig het bakpapier van de bodem.
  • Rol de cake in de theedoek losjes op en laat volledig afkoelen.

Vulling

  • Maak ondertussen de vulling. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine met de kristalsuiker. Voeg evt. een scheutje zonnebloemolie of melk toe als het te dik blijft.
  • Mix er vervolgens de poedersuiker doorheen. Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain marie op het fornuis. Mix dit vervolgens ook door de hazelnootpasta. Dek af en bewaar in de koelkast.
  • Mix de boter mooi luchtig met de mixer. Spatel hier vervolgens de hazelnootpasta doorheen tot een mooie luchtige vulling.

Cake vullen

  • Houd een deel van de vulling achter voor de topping. Bestrijk de cake royaal met de vulling (de kant waar je het bakpapier vanaf hebt getrokken) en rol de cake voorzichtig op. Leg met de naad naar beneden.
  • Spuit de rest van de vulling bovenop de cakerol en versier met wat witte kinderbueno.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.