Baby cakerol met vanille en blauwe muisjes

Baby cakerol

Ik maakte deze prachtige cakerol voor de babyshower van een vriendin en hij is niet alleen heel erg mooi geworden, maar ook heel erg lekker! In principe is het gewoon een vanillecake natuurlijk, maar met de muisjes krijg je toch een wat uniekere smaak. En hij ziet er ook gewoon heel schattig uit vind ik.

Belangrijk om te weten zodat je cake niet gaat scheuren: rol de cake voorzichtig op als deze nog warm is, dan. Zo leg je de cake al in de juiste vorm, waardoor deze niet meer gaat scheuren als je ‘m straks oprolt. 🙂

Snijd de cake in mooie plakjes en serveer met nog meer leuke hapjes voor een babyborrel of babyshower. Of serveer het aan je gasten tijdens de kraamvisite. Mocht je genoeg energie en tijd hebben om even de keuken in te duiken!

Smakelijk 🙂

Baby cakerol met vanille en blauwe muisjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Baby cakerol

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Afkoelen en vullen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 35 minuten
Porties: 1 cakerol
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • poedersuiker

Cakerol

  • 4 grote eieren gesplitst
  • 110 gram kristalsuiker verdeeld in 50 gram en 60 gram
  • 1 tl vanille extract of vanillepasta
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 70 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling

  • 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract of vanillepasta

Versiering

  • blauwe of roze muisjes
  • andere leuke blauwe of roze versiering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg een theedoek klaar en bestrooi deze met een dun laagje poedersuiker.

Cakerol

  • Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom. Mix de eidooiers met 50 gram van de suiker mooi luchtig totdat het in volume is verdubbeld.
  • Mix er dan het vanille extract en de zonnebloemolie doorheen. Spatel het zelfrijzend bakmeel er vervolgens voorzichtig doorheen.
  • Mix de eiwitten mooi luchtig tot mooie pieken. Voeg vervolgens lepel voor lepel 60 gram suiker toe. Voeg steeds pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door het eiwit.
  • Spatel heel voorzichtig het eiwit (in delen) door het beslag heen totdat je een mooi luchtig egaal beslag hebt. Spatel het voorzichtig op de bakplaat en spreid evenredig uit.
  • Bak in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kiep de cake (op z'n kop) op de theedoek en trek voorzichtig het bakpapier van de bodem. Rol de cake in de theedoek losjes op en laat volledig afkoelen.

Vulling

  • Maak ondertussen de vulling door de boter, het vanille extract en de poedersuiker met een mixer luchtig te kloppen. Voor een mooie luchtige crème mix je wel 10 minuutjes. Doe de vulling over in een spuitzak.

Cakerol vullen

  • Houd een deel van de vulling achter voor de topping. Bestrijk de cake royaal met de vulling (de kant waar je het bakpapier vanaf hebt getrokken) en bestrooi met de muisjes. Rol de cake voorzichtig op. Leg met de naad naar beneden.
  • Spuit de rest van de vulling bovenop de cakerol en versier met wat extra versiering en muisjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.