Baby cake met anijs en muisjes

Baby cake met anijs en muisjes

Zoals je misschien al weet, vind ik het altijd leuk om iets te bakken als ik op kraamvisite ga! Dus toen er weer een baby geboren was in mijn vriendengroep, ging ik natuurlijk weer aan de bak 🙂

Deze keer ging ik voor een simpele plaatcake met anijs en muisjes natuurlijk. En om de cake nog leuker te maken, voegde ik ook wat kleurstof toe aan het beslag 🙂 Ziet er toch altijd extra leuk uit vind ik!

En tegenwoordig voeg ik gecondenseerde melk toe aan mijn cakes, omdat ik dan zo’n heerlijke smeuïge cake krijg die nog smaakvoller is dan een gewone simpele botercake. Mooi toevoeging die ik er zeker in houd 🙂

De topping is lekker simpel, met witte chocolade en muisjes. Ik maakte ‘m volledig roze omdat er een meisje geboren was. Maar je kunt de cake natuurlijk ook blauw maken of aftoppen met blauwe en roze muisjes voor bij een babyshower en het geslacht bijvoorbeeld nog niet bekend is!

Geniet ervan 🙂

Baby cake met anijs, witte chocolade en muisjes
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Baby cake met anijs en muisjes

Voorbereiding 20 min
Bereiding 25 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 1 plaatcake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

Ingrediënten

Plaatcake

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • roze of blauwe kleurstof
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eieren
  • 1 klein blikje gecondenseerde melk 397 gram
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 1 tl anijspoeder

Topping

  • 200 gram witte chocolade
  • roze of blauwe muisjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een rechthoekige platte bakvorm (brownievorm) in met boter.
  • Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.
  • Voeg zoveel kleurstof toe totdat je de gewenste kleur hebt (roze of blauw)
  • Voeg nu ook de vanille toe en mix het beslag verder goed door elkaar.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe (tijdens het mixen) en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
  • Mix hier vervolgens het blikje gecondenseerde melk doorheen.
  • Mix er dan het zelfrijzend bakmeel en anijspoeder doorheen tot een mooi luchtig beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
  • Bak de cake in zo'n 45 minuten gaar. Test eventueel met een satéprikker. Als deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar. Laat in de bakvorm afkoelen en snijd daarna in stukjes.

Topping

  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade en giet dit over de cake heen. Strijk mooi glad en strooi hier de muisjes overheen.
  • Laat de chocolade uitharden (evt. in de koelkast). Bewaar de cake daarna wel buiten de koelkast, anders droogt deze uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling